6 vragen over de inventaris- en goederenverzekering

Als ondernemer heeft u te maken met inventaris, goederen en voorraad. Hoe snel kunt u weer aan het werk als er iets gebeurt met uw spullen? Elke dag die u niet kunt werken, kost geld. Een brand op uw werkplek of een inbraak zijn nare ervaringen, maar u kunt ook niet aan de slag en dat betekent omzetderving. Daarom is het heel belangrijk om een goede inventaris- en goederenverzekering af te sluiten zodat u snel kunt investeren in nieuwe spullen. In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over deze verzekering.

Wat valt er onder een inventaris- en goederenverzekering?

Alle bezittingen die nodig zijn om uw beroep uit te oefenen vallen onder de inventaris- en goederenverzekering. Een andere naam voor deze verzekering is inventaris- en voorraadverzekering. Onder inventaris vallen machines, gereedschappen en kasgeld, maar ook de bureaus, de archiefkasten en het koffiezetapparaat. Onder goederen (of voorraad) vallen grond- en hulpstoffen, halffabricaten, eindproducten, producten in bewerking en emballage.

Welke schade wordt gedekt door de inventaris- en goederenverzekering?

De schade die wordt veroorzaakt door brand, storm, inbraak, vandalisme en water is verzekerd met de inventaris- en goederenverzekering. Ook koelschade wordt vergoed. Dit is de schade die ontstaat als, bijvoorbeeld door een kortsluiting, de voorraad uit de koelcel onverkoopbaar blijkt te zijn. De meeste verzekeringen keren ook uit wanneer uw goederen tijdelijk ergens anders zijn opgeslagen.

Wat is niet verzekerd?

Als er bij een inbraak geen braaksporen zichtbaar zijn aan de buitenzijde van het pand of de auto, is inbraak niet te bewijzen. De verzekeraar keert dan niet uit. Opzettelijk veroorzaakte schade wordt ook niet vergoed, evenals schade door natuurrampen zoals aardbevingen of overstromingen. Schade tijdens het transport van inventaris of voorraad valt evenmin binnen deze verzekering. Hiervoor is een aparte transportverzekering nodig.

Is de inventaris van mijn bestelauto verzekerd?

Tijdens de klus bij uw klant wordt uw bestelauto leeggeroofd. Helaas komt het maar al te vaak voor. Gelukkig valt dit onder de inventaris- en goederenverzekering. Alle gereedschappen en voorraad zijn gedekt bij een inbraak uit de auto. Of deze nu bij een klant geparkeerd staat, of ’s nachts bij u voor de deur. Als u veel onderweg bent, kunt u het beste een extra zakelijke vervoersdekking afsluiten, zodat uw goederen ook tijdens transport verzekerd zijn. Daarover kunt u meer lezen in de blog “Klusbusalert”.

Zijn mijn laptop, tablet en mobiele telefoon ook verzekerd?

Dat is meestal niet zo. De inventaris- en voorraadverzekering kunt u wel uitbreiden met aanvullende dekkingen voor draagbare elektronica.

Hoe weet ik of ik een passende dekking voor mijn bedrijf heb?

Elk bedrijf is anders. Daarom is het belangrijk om te weten of u de juiste dekking heeft. En niet teveel betaalt voor zaken die voor u niet van belang zijn. Doe de online check bij Cheapp.nl en vind binnen enkele minuten uit welke inventaris- en goederenverzekering bij uw bedrijf past. U kunt ook met ons chatten of met ons bellen op 0168-327281. Onze gespecialiseerde adviseurs helpen u met al uw vragen. Neem contact op met onze klantenservice.