Alle ins en outs over een autoverzekering voor uw Opel, Toyota of Volkswagen

Bent u in het bezit van een Opel, Toyota of Volkswagen en wilt u een verzekering afsluiten of overstappen van verzekeraar? Dan is het prettig om over zoveel mogelijk informatie te beschikken. Waar moet u op letten bij het afsluiten van een autoverzekering en hoe kiest u in het gigantische aanbod de verzekeringen die het beste bij uw auto past? CHEAPP kent de vragen die u heeft en hoopt hier middels deze FAQ antwoord op te geven, zodat u kunt komen tot de beste autoverzekering voor uw Opel, Toyota of Volkswagen.

Ik wil een nieuwe autoverzekering afsluiten of mijn huidige verzekering wijzigen?

Wanneer u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten voor uw Opel, Toyota of Volkswagen of uw huidige verzekering wilt wijzigen, is het belangrijk om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kunt u eenvoudig doen met de vergelijkingsmodule van CHEAPP. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is het kenteken van uw auto. Heeft u een aanvraag gedaan en is deze goedgekeurd door de verzekeraar, dan ontvangt u van de verzekeraar een bevestigingsmail en kunt u verzekert de weg op gaan met uw Opel, Toyota of Volkswagen. Uiteraard is het belangrijk om uw huidige verzekering stop te zetten nadat uw een nieuwe verzekering heeft afgesloten. Een aantal dagen nadat u de nieuwe verzekering heeft afgesloten ontvangt u de groene kaart in de brievenbus. Deze geldt als verzekeringsbewijs en bevat onder andere informatie over de geldigheid van de verzekering.

Let op: schaft u een nieuwe Opel, Toyota of Volkswagen aan, dan mag u de verzekering ten allen tijden tussentijds opzeggen en overstappen van verzekeraar. Heeft u geen andere auto aangeschaft, maar wilt u uw huidige verzekering wijzigen, dan mag dit twee maanden voor de vervaldatum of als de verzekeraar de voorwaarden heeft gewijzigd en dit in uw nadeel is.

Welke verzekeringsmodule past het beste bij mijn Opel, Toyota of Volkswagen?

U kunt uw Opel, Toyota of Volkswagen op drie verschillende manieren verzekeren, te weten WA, WA+ of Allrisk. De praktijk laat zien dat de meeste autobezitters hun auto WA of WA+ te verzekeren. Maar wat zijn de verschillen tussen deze verzekeringsvormen? We zetten ze graag hieronder voor u uiteen.

WA

Uw Opel, Toyota of Volkswagen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekeren? Dan bent u verzekerd tegen schade aan een ander voertuig. Deze verzekering is minimaal verplicht in Nederland.

WA+

De WA+ module is een uitgebreidere variant op de WA-verzekering. Verzekert u uw Opel, Toyota of Volkswagen WA+, dan bent u niet alleen gedekt tegen schade aan een ander voertuig. Ook bent u verzekerd voor schade van ‘buitenaf’. Hieronder wordt onder meer stormschade en steenslag verstaan. Deze verzekering wordt vooral gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar.

Allrisk

Wilt u geen enkel risico lopen met uw Opel, Toyota of Volkswagen. Verzeker uw auto dan Allrisk. Een andere naam voor deze verzekeringsvorm is WA volledige casco en een completer verzekeringspakket dan Allrisk is niet te vinden. Deze verzekering dekt niet alleen de volledige schade van de ander, maar ook uw schade. Ook schade van buitenaf, zoals stormschade is meeverzekerd. De Allriskverzekering wordt veelal gebruikt voor jonge auto’s.

Welke aanvullende dekkingen zijn er beschikbaar?

Heeft u gekozen voor een WA, WA+ of Allriskverzekering? Dan zijn er extra dekkingen beschikbaar voor uw Opel, Toyota of Volkswagen. De meest voorkomende extra dekkingen zetten we hieronder voor u uiteen:

Rechtsbijstandsverzekering

Wanneer u een rechtsbijstandsverzekering als aanvullende dekking neemt, bent u verzekerd van juridische hulp wanneer u schade heeft aan uw Opel, Toyota of Volkswagen. Deze verzekering is prettig wanneer u een geschil heeft over de schade aan uw auto.

Aanvullende inzittendenverzekering

Hierbij kunnen twee verschillende opties worden onderscheiden. Allereerst is er de ongevallen-inzittenden-verzekering (OIV). Deze verzekeringsvorm keert een bepaald bedrag uit, waarbij het niet uitmaakt wie er schuldig is. Daarnaast is er de schadeverzekering voor inzittenden. Met deze verzekering staat u garant voor de schade aan en van de andere inzittenden.

Pechhulp module

Bent u bang dat u onderweg pech krijgt met uw Opel, Toyota of Volkswagen. Dan is de pechhulp module iets voor u. Met deze module bent u gegarandeerd van reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage en vervoer naar huis. Verschillende zaken waardoor u met een gerust hart op weg kunt.

Wat is een bonus-malus ladder?

De bonus-malus ladder betekent dat hoe langer u geen schade aan uw Opel, Toyota of Volkswagen maakt, hoe lagere premie u periodiek hoeft te betalen. Heeft u bijvoorbeeld 12 maanden geen schade gemaakt? Dan bestaat de mogelijkheid dat u een voordeel krijgt van uw verzekeraar. Dit staat ook wel bekend als de no-claimkorting. Besluit u schade aan uw Opel, Toyota of Volkswagen te claimen? Dan daalt uw positie op de ladder en gaat uw premie omhoog. Hieronder wordt extra informatie over de bonus-malusladder opgesomd.

  • De protocollen voor de bonus-malusladder verzekeren sterk per verzekeraar;
  • Wanneer u één jaar geen schade claimt, houdt dit in de meeste gevallen één trede omlaag in. Claimt u schade, dan stijgt uw positie op de ladder in sommige gevallen met vijf treden;
  • Heeft u de schade niet zelf veroorzaakt, dan heeft dit veelal geen gevolg voor uw positie op de ladder;
  • Claimt u met enige regelmaat schade, dan daalt u naar de malusregeling en gaat uw periodieke premie omhoog.

Wat kost de verzekering van mijn Opel, Toyota of Volkswagen?

De kosten voor de autoverzekering van uw Opel, Toyota of Volkswagen kunnen sterk per verzekeraar verschillen. Zo heeft u bij CHEAPP al een autoverzekering voor € 10 per maand. De premie voor uw Opel, Toyota of Volkswagen wordt bepaald op basis van onder meer:

  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • Uw type auto, bouwjaar en de waarde
  • Het aantal kilometers
  • Het aantal schadevrije jaren
  • De gewenste dekking

Hoe kan ik verzekeraars met elkaar vergelijken?

In de zoektocht naar de ideale autoverzekering voor uw Opel, Toyota of Volkswagen kunt u gebruikmaken van de vergelijkingsmodule van CHEAPP. Hierin kunt u eenvoudig de verschillende polisvoorwaarden en dekkingen vergelijken van verzekeraars in Nederland.

Wilt u liever persoonlijke hulp bij het vinden van de ideale autoverzekering voor uw Opel, Toyota of Volkswagen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze verzekeringsspecialisten via 0168-327281 of stuur een e-mail naar info@cheapp.nl.