Kies de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering via CHEAPP

De makelaardij is mensenwerk, waarin advisering veelvuldig plaatsvindt. Een fout zit dan ook in een klein hoekje. Helaas zijn het vaak de kleine fouten die grote financiële gevolgen met zich meebrengen. Wanneer een aansprakelijkheidsclaim wordt ingediend, kan dit zelfs de voortgang van het makelaarskantoor in gevaar brengen. Uiteraard wilt u zich als makelaar financieel hebben beschermd tegen de gevolgen van een gemaakte fout. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering via CHEAPP biedt uitkomst.

Wat betekent een beroepsaansprakelijkheid?

Beroepsaansprakelijkheid houdt in dat de makelaar aansprakelijk kan worden gesteld voor fouten in de advisering en/of het (niet) handelen, en waardoor de huurder of koper schade ondervindt. Anders dan de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) focust de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zich alleen op de dekking tot aansprakelijkheid voor de zuivere vermogensschade. Schade aan personen of zaken zijn dus uitgesloten. Hiervoor dient een AVB te worden afgesloten.

BAVAM-polis: uitzonderingen op de regel

Naast algemene beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn er ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor specifieke beroepsgroepen waar samenwerkingsverbanden voor gelden, zoals de BAVAM-polis. BAVAM staat voor Beroeps Aansprakelijkheidsverzekering voor Assurantietussenpersonen en Makelaars. Enerzijds is dit samenwerkingsverband in het leven geroepen om kennis te bundelen. Anderzijds om te zorgen dat verzekeraars onafhankelijk blijven en geen vaste relatie ontwikkelen met een assurantietussenpersonen.

CHEAPP levert geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering die is toegespitst op de specifieke risico van een bepaalde doelgroep, zoals de BAVAM-polis. Een verzekering afsluiten bij CHEAPP betekent namelijk bij voorbaat een onafhankelijk advies, dat tot stand komt door een vergelijking van alle verzekeraars in Nederland.

Voordelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij CHEAPP

Andere voordelen om te kiezen voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP in plaats van bijvoorbeeld een BAVAM-polis, is dat de makelaar 24 uur per dag eenvoudig verschillende verzekeraars met elkaar kan vergelijken en op zoek kan gaan naar de verzekering die het beste aansluit op zijn wensen en behoeften. Door de drukte op de woningmarkt wilt u zichzelf de tijd voor het zoeken naar een geschikte verzekering mogelijk liever besparen? CHEAPP neemt dit graag voor u uit handen en komt met een advies op maat.

Verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, kan een forse kostenbesparing in de portemonnee opleveren. Zo bent u vanaf € 20 per maand al verzekerd tegen vermogensschade als gevolg van verkeerde adviezen of handelen. Een ander belangrijk onderdeel van de dekking is de vergoeding van juridische kosten bij onterechte aanspraken. Wanneer u als makelaar wordt aangesproken op een beroepsfout, treedt de aansprakelijkheidsverzekeraar in zijn plaats. Hier zijn juridische kosten aan verbonden die hoog kunnen oplopen. Wist u dat deze kosten ook blijven bestaan wanneer er blijkt dat er geen fouten zijn gemaakt, maar de koper of huurder daar wel van overtuigd is en alsnog een claim indient? Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP bent u gedekt tegen de juridische kosten van eventueel verweer.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Via CHEAPP kunt u met de berekeningsmodule eenvoudig beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor zowel ZZP’er en MKB’er vergelijken. Binnen enkele klikken geven wij een helder overzicht met verzekeringen van bekende verzekeraars, inclusief de premie die u periodiek betaalt. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten die naadloos aansluit op uw situatie. U zult versteld staan van de scherpe premies die CHEAPP, als onafhankelijke verzekeringsadviseur, kan aanbieden en afsluiten.

Meer informatie

Ontvangt u liever begeleiding bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via: 0168-327281 of info@cheapp.nl.