Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Op zoek naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in uw branche? Als ZZP’er of MKB’er geniet u van de ultieme vrijheid van het eigen baas zijn. Tegelijkertijd bent u door uw positie helaas ook extra kwetsbaar voor juridische conflicten. Want wat als een klant u aanklaagt wegens het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie? Of als u onopzettelijk intellectuele eigendomsrechten schendt? Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade, in tegenstelling tot een reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hierbij wordt namelijk de (materiële) schade gedekt die door de ondernemer of zijn/haar werknemers worden veroorzaakt.

 
Anita Verzekeringsspecialist
Bereken uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering v.a. € 20,- per maand
arrow

Voordelen Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

 • Verzekeren vanaf €20,- per maand
 • Verzekerd tegen vermogensschade als gevolg van verkeerde adviezen
 • Vergoeding van juridische kosten van (eventueel) verweer
 • Keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • Snelle, gratis opzegservice

 

Zo wordt uw premie berekend

 • Ingangsdatum premie
 • Beroepsactiviteit door u beoefend
 • Verwachte omzet (exclusief BTW)
 • Opleidingsniveau van directeuren, vennoten en/of bestuurders van de onderneming waar u voor werkt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP biedt dekking tegen aanspraken. Als u als accountant, architect, belastingadviseur of makelaar foutieve werkzaamheden of adviezen uitvoert, kunt u daar aansprakelijk voor worden gesteld. Foutieve werkzaamheden kunnen onder andere onjuist advies, onzorgvuldigheden, verzuim of andere fouten zijn. Het zijn maar enkele voorbeelden, maar feit is dat een juridische claim niet alleen uw reputatie, maar ook de continuïteit van uw omgeving in gevaar brengt. Een klein vergissing kan hierin immers grote financiële gevolgen hebben. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekkingen

Als ondernemer bent u uiteraard erg zorgvuldig in uw werkzaamheden. Immers wilt u altijd de continuïteit van uw onderneming waarborgen. Toch zijn fouten niet altijd te vermijden. Zelfs kleine vergissingen kunnen grote financiële gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om uw eigen onderneming te beschermen tegen schadeclaims door beroepsfouten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP helpt u hierbij. Daardoor kunt u zich volledig focussen op uw ondernemingsactiviteiten, met een veilig gevoel dat uw beschermd bent tegen aansprakelijkheid.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP bent u onder andere verzekerd voor:

 • Nataligheid: dekking tegen verkeerd of foutief gegeven advies of gemaakt fouten tijden werkzaamheden
 • Wettelijke dekking wegens schending van privacy of inbreuk op geheimhoudingsplicht
 • Intellectuele eigendomsrechten: inbreuk op rechten van derden
 • Smaad en laster
 • Eigen risico: verdedigingskosten zoals proceskosten, juridische bijstand kosten en kosten in verband met schadeclaims

Vergelijk met behulp van de berekeningsmodule onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zowel ZZP’ers en MKB’ers en sluit uw verzekering direct online af. Hierbij geven wij u binnen enkele klikken een helder overzicht met verzekeringen van bekende verzekeraars inclusief de premie die u betaalt. Zo kunt u binnen no-time uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en indien gewenst direct afsluiten. En u zult verrast zijn over de scherpe premies die wij u als onafhankelijke verzekeringsadviseur kunnen bieden.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Waar dient een beroepsaansprakelijkheidsverzekering eigenlijk voor? Door de veranderingen in economische tendensen (zoals bijvoorbeeld de toename van het aantal juridische procedures) loopt u als ZZP’er of als MKB’er steeds meer risico bij het uitoefenen van uw beroep. Als beoefenaar van een vrij beroep loopt u het risico dat u anderen schade toebrengt. Geeft u bijvoorbeeld een verkeerd advies en lijdt uw klant daardoor financiële schade, dan is dat zogenaamde ‘zuivere vermogensschade’. Dit kan in sommige gevallen hoge schadeclaims, reputatieschade of juridische kosten met zich meebrengen. Deze schadepost wordt niet vergoed door een reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP dekt u zich wél in tegen de financiële gevolgen van eventuele claims door fouten in uw werk. Omdat dit risico niet voor iedere beroepsgroep gelijk is, krijgt u bij CHEAPP maatwerk:

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

 

Een andere rede voor het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan zijn dat uw opdrachtgever dit verplicht stellen. Wanneer u bijvoorbeeld als adviseur door de overheid ingehuurd wordt,  kan het zijn dat de overheid deze verzekering verplicht stelt. Naast overheden (of andere opdrachtgevers) kan het ook voorkomen dat uw branche- of beroepsvereniging een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als voorwaarde voor lidmaatschap stelt.

Wanneer een opdrachtgever en een opdrachtnemer tot een overeenkomst komen, bieden de algemene voorwaarden niet altijd voldoende bescherming. Beide algemene voorwaarden moeten aan allerlei eisen voldoen. Zelf dan kan het voorkomen dat het onvoldoende bescherming biedt, die u en uw onderneming met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wel heeft. Tot slot kan de verzekering ten goede komen aan de professionele uitstraling van uw onderneming.

Execution Only

Via de verschillende rekenmodules op onze website, kunt u zelf online verzekeringen vergelijken en afsluiten. U maakt zelf een keuze voor een verzekering en voert bij aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Op basis van wat u invult, maken wij een vergelijking. Hierbij is er geen sprake van financieel advies, maar in dit geval is er sprake van Execution Only-dienstverlening. Met Execution Only bespaart u op advieskosten.

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice

Klanten vertellen over Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Bekijk alle beoordelingen
Gemiddeld beoordeeld met een 8,5/10 door 10 klanten
Prima website! Ik ben tevreden met mijn premie.
AB Finance & Control
13-10-2016
De voorwaarden kon ik alleen moeilijk vinden, verder vrij duidelijke en simpele website!  
Juridisch Plus
20-10-2016
Hele prettige en doelmatige website. De service en snelheid bij CHEAPP is top!
Dhr. J. van Kuilenburg
24-10-2016