Cybercrime verzekeren

Cybercriminaliteit vormt een steeds groter risico voor uw bedrijf en voor uw klanten. De afgelopen twee jaar liep 32% van de bedrijven wereldwijd schade op door informatiediefstal. Kent u de risico’s? En hoe goed hebt u uw geld, vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens beschermd? In dit artikel leest u hoe u zich kunt beschermen en verzekeren tegen cybercrime.

Cybercrime is online diefstal

‘Bij ons valt toch niks te halen’, is een opmerking die volgens deskundigen op geen enkele organisatie meer van toepassing is. Want cybercrime is online diefstal van gevoelige, beschermde of vertrouwelijke gegevens. Elk bedrijf en elke organisatie beschikt over gegevens, geld of diensten die voor een ander van belang of waarde kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om u af te vragen welke risico’s u loopt en hoe u cybercrime kunt tegengaan.

Zorg voor goede beveiliging

Het is heel belangrijk om uw beveiliging op orde te hebben. Een goede virusscanner en firewall zijn onontbeerlijk voor al uw apparatuur. Niet alleen de computer, maar ook de mobiele telefoons en de draadloze netwerkprinter slaan informatie op en zijn gemakkelijk te hacken. Zorg ervoor dat uw systeem up-to-date is en maak regelmatig back-ups.

Bewustwording

Geef voorlichting aan uw medewerkers over de risico’s van het internet. Door te praten over de werkwijze van cybercriminelen wordt uw personeel zich meer bewust van hoe gevoelig informatiestromen zijn. Wachtwoorden moeten regelmatig vernieuwd worden en linkjes in onbekende e-mails mogen niet zomaar geopend worden. Zorg ervoor dat laptops en usb-sticks niet overal rondslingeren.

Sluit een datariskverzekering af

Wanneer u toch slachtoffer wordt van cybercrime, dan is het wel zo prettig dat u goed verzekerd bent. Niet alleen uw bedrijf maar ook uw klanten profiteren daarvan. Met een datariskverzekering, ook wel cyberrisicoverzekering genoemd, bent u verzekerd voor het volgende:

  • Systeeminbraak en digitale aansprakelijkheid
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Hacking
  • Afpersing en cyberaanvallen

Wilt u meer weten over deze verzekering? Of wilt u direct een offerte op maat aanvragen? Neem dan contact op met een van onze verzekeringsspecialisten. Bel 0168-327281. Wij helpen u graag verder.