Drie tips voor een goedkope Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Veel ZZP’ers weten dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een verstandig financieel vangnet is. Toch sluiten ze er geen af omdat ze denken dat deze te duur zou zijn. Maar door de sterke toename van het aantal ZZP’ers zijn de premies de afgelopen jaren steeds concurrerender geworden. Begin 2018 dus verstandig met een verzekering voor uw eigen inkomen. Want ziek worden is al erg genoeg. Wij geven alvast drie tips waardoor u de juiste keuzes kunt maken bij het afsluiten van de verzekering. En bespaar zo direct op de premiekosten.

Tip 1: Maak het arbeidsongeschiktheidspercentage passend bij uw beroep

Arbeidsongeschikt bent u op het moment dat u minstens 25% beperkt bent om uw beroep uit te voeren. Maar u kunt ervoor kiezen om dit risico te verhogen. Met een gebroken been bijvoorbeeld kunt u geen muurtje metselen maar administratief werk is meestal prima te doen. Stel uzelf de vraag hoeveel risico u loopt in uw vak: kunt u ondanks een blessure of ziekte uw beroep blijven uitoefenen? Dan is het misschien niet nodig om al bij 25% arbeidsongeschiktheid een uitkering aan te vragen. Kiest u voor een uitkering vanaf 35% arbeidsongeschiktheid, dan betaalt u minder premie dan wanneer u voor 25% kiest. Daarnaast kunt u aangeven dat u bepaalde risico’s niet wil meeverzekeren. Ook dat levert een fors lagere premie op.

Tip 2: Eigen risicoperiode verlengen

Bent u gezond én is uw bedrijf financieel gezond? Dan loont het om de eigen risicoperiode langer te maken. U ontvangt dan geen uitkering vanaf 1 maand maar bijvoorbeeld pas na 2 of 3 maanden. Zorg er dan wel voor dat u altijd die buffer heeft waardoor u niet direct in de problemen komt. Hoe langer u het financieel zelfstandig denkt uit te houden, hoe minder premie u betaalt.

Tip 3: Korte looptijd

Bij een langdurige periode van arbeidsongeschiktheid loopt uw onderneming gevaar, dat is logisch. Maar is het nodig dat zich indekt voor een jarenlange uitkering? Bij de AOV voor ZZP’ers kunt u de keuze maken uit de lengte van een uitkering, zelfs tot aan uw pensioen. Maar wees eerlijk, bij de meeste werkgevers zou u ook niet zo’n lange periode uitgekeerd krijgen. U kunt dus besparen op uw premie door de looptijd van de uitkering te verkorten. Wanneer u kiest voor een korte looptijd van 2 jaar bespaart u aanzienlijk op uw premie.

Hulp nodig?

Bij Cheapp.nl vergelijken we alle belangrijke verzekeraars met elkaar zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste prijs en voorwaarden heeft. Omdat u online vergelijkt en afsluit bespaart u nogmaals op de kosten. Heeft u hulp nodig? Wij zijn er ook voor u als u er even niet uitkomt en wel wat advies kunt gebruiken. Onze verzekeringsspecialisten staan voor u klaar op nummer 0168-327281.