Goede voornemens: check je verzekeringen voor 2020!

In januari is het altijd drukker in de sportschool, want dan start iedereen het nieuwe jaar met goede voornemens. Meer bewegen, wat afvallen, vriendschappen opdoen…goede voornemens zijn belangrijk. Ook op zakelijk gebied moet je goede voornemens hebben. Je verzekeringen checken bijvoorbeeld. Door verstandig te verzekeren kun je namelijk flink wat geld besparen. Hoe? Dat lees je hier.

Groei of krimp heeft invloed op je verzekering

Natuurlijk ben je verzekerd, maar wanneer heb je die verzekering afgesloten en is er in de tussentijd iets aan je bedrijf veranderd? Misschien ben je meer omzet gaan draaien, heb je personeel aangenomen of ben je verhuisd. Hou je meer voorraad aan, of juist minder? Is je wagenpark gegroeid? Heb je andere klanten gekregen? Het zijn allemaal vragen die belangrijk zijn voor de verzekeringen die je afgesloten hebt. Want als je bedrijf is gegroeid, kan het zijn dat je inmiddels onderverzekerd bent. Andersom is ook mogelijk, als je aan het afbouwen bent wil je ook niet te veel betalen en oververzekerd zijn.

Alle polissen bij elkaar

Het is dus belangrijk om regelmatig je verzekeringen te checken. Als je dit jaarlijks doet, ben je er zo mee klaar. Je zoekt je polissen bij elkaar en beslist welke verzekering belangrijk is en welke misschien overbodig. Vervolgens check je of de voorwaarden nog bij jouw bedrijf passen en of het verzekerde bedrag nog overeenkomt met de echte waarde van je bedrijf. Wanneer je alle verzekeringen bij één bedrijf hebt ondergebracht is dit makkelijk. Bij de zakelijke verzekeringsspecialist Cheapp.nl beheer je al je persoonlijke gegevens online in een persoonlijke polismap. Je kunt hierin eenvoudig aanpassingen doen zoals overstappen naar een andere maatschappij of een maandbedrag verhogen of verlagen.

Checklist van zakelijke verzekeringen

Met zoveel verschillende soorten verzekeringen is het misschien lastig om overzicht te houden. Daarom geven we je hier een handige verzekeringenchecklist.

Pensioen

Het klinkt misschien vreemd maar ook je pensioen is een soort verzekering, maar dan voor je oude dag. Veel ondernemers zijn hier nog niet mee bezig, maar als je niets regelt dan ligt er later alleen een karig AOW in het verschiet. Begin daarom tijdig met het opbouwen van een fatsoenlijke oudedagvoorziening in de vorm van een pensioen. Hiervoor kun je een speciale pensioenverzekering afsluiten of bijvoorbeeld beleggen in vastgoed of andere waardevaste producten. Praat er eens over met een financieel adviseur.

Tip: neem een verzekeringspakket

Cheapp.nl is dé online verzekeringsspecialist voor MKB’ers en ZZP’ers. Om het ondernemers makkelijk te maken hebben wij speciale pakketten samengesteld met daarin alle belangrijke verzekeringen voor jouw beroepsgroep. Bovendien kun je aanvullende dekkingen kiezen. Wij werken online maar staan je ook telefonisch te woord. Zonder doorkiesmenu en zonder extra kosten! Bovendien kun je voor al je vragen ook chatten of appen. Wil je meer weten over onze zakelijke verzekeringspakketten? Check het direct op www.cheapp.nl. Voor specifieke vragen bel je even met Anita, Daphne of Patricia op 0168-327281.