Goed verzekerd op vakantie met de auto van de zaak

Wanneer u een auto van de zaak rijdt, mag u daar meestal ook mee op vakantie. In vrijwel alle zakelijke autoverzekeringen is privégebruik meeverzekerd. Wel is het zo dat de meeste verzekeringen alleen gelden binnen de EU. Wist u dat Zwitserland en Noorwegen geen EU-landen zijn? U hoeft dus geen exotische bestemming op het oog te hebben om al niet meer verzekerd te zijn. Daarom is het belangrijk om voordat u op reis gaat, uw autoverzekering te checken. Hier leest u waar u nog meer op moet letten.

Regeling voor vervangend vervoer bij pechgevallen.

Iedere auto kan te maken krijgen met pech. Vervelend, maar als u een goede garage in de buurt heeft gevonden kan het probleem zo verholpen zijn. Echte overlast wordt het pas wanneer u bijvoorbeeld dagenlang moeten wachten op een nieuw onderdeel, maar geen recht heeft op vervangend vervoer. Een andere auto moeten huren is erg kostbaar. En zie al uw bagage maar eens in de goedkoopste (en dus kleine) huurauto te krijgen! Lees daarom voordat u op vakantie gaat of uw verzekering recht geeft op vervangend vervoer.

Hulpverlening

Als uw auto door pech of een ongeval onbruikbaar is geworden, slepen de hulpdiensten hem meestal naar de dichtstbijzijnde garage. Laat die zich nou net in een klein dorpje bevinden, ver weg van uw vakantiebestemming. Als u met uw gezin dan geen recht heeft op een overnachting in een hotel kan uw vakantie behoorlijk verpest zijn. Verzeker u ervan, voordat u op reis gaat, of u recht heeft op hulpverlening wanneer de auto langer dan een dag onbruikbaar is. Hulpverlening kan ook betekenen dat u uw auto mag stallen en dat uw vakantiegezelschap naar huis gaat.

Groene kaart

Hoewel het niet meer verplicht is om de groene kaart bij u te hebben als u autorijdt, is het wel aan te raden om de kaart mee te nemen naar het buitenland. De groene kaart is namelijk uw internationaal verzekeringsbewijs, waarmee u in het buitenland kunt aantonen dat de auto verzekerd is. Bovendien vindt u op de groene kaart handige telefoonnummers en alle belangrijke verzekeringsgegevens die u nodig heeft als u in het buitenland schade rijdt.

Meer weten?

Cheapp is dé online verzekeringsspecialist. U vergelijkt snel en gemakkelijk allerlei autoverzekeringen (zowel particulieren als zakelijke autoverzekeringen, bestelautoverzekeringen en bedrijfsautoverzekeringen) op www.cheapp.nl. Heeft u al een verzekering via CHEAPP? Dan checkt u in uw digitale polismap of het nodig is om voor een buitenlandse vakantie een extra dekking te nemen. En in geval van schade hoeft u niet te wachten tot u weer thuis bent om uw schadeclaim in te dienen. Waar u ook op vakantie bent, u regelt het snel online met CHEAPP!