Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Schadevrije jaren kun je op verschillende manieren aantonen:

1. Centrale database

Heb je na 1 september 2007 een autoverzekering afgesloten dan staan je opgebouwde schadevrije jaren in een centrale database (Roy Data). Je nieuwe verzekeraar controleert in deze database de door jou opgegeven jaren. Zelf ontvang je een brief met daarin een bevestiging van het aantal schadevrije jaren.

2. Royementsverklaring

Een royementsverklaring is het bewijs van je opgebouwde schadevrije jaren. Dit bewijs ontvang je van je verzekeraar nadat je de autoverzekering hebt beëindigd. Heb je vóór 1 september 2007 voor het laatst een autoverzekering afgesloten dan moet je je schadevrije jaren aantonen met een originele royementsverklaring. Een royementsverklaring is een waardedocument. Het wordt maar één keer verstrekt. De verklaring is slechts één jaar geldig, daarna vervallen de schadevrije jaren. Sommige verzekeraars nemen in overleg ook een verklaring over die ouder is dan één jaar.
3. Leaseverklaring

Heb je in een leaseauto gereden? Vraag dan de leasemaatschappij om een verklaring van je eventuele schades. Verzekeraars gaan bijna altijd akkoord met deze verklaringen, omdat leasemaatschappijen schades goed registreren.
4. Werkgeversverklaring

Verzekeraars keuren niet altijd een werkgeversverklaring goed. Belangrijk is dat je de enige bestuurder van de auto bent geweest. Vraag je werkgever om een verklaring van de verzekeraar van de auto. Je nieuwe verzekeraar mag zelf bepalen of hij de werkgeversverklaring goedkeurt.

Heb je vragen over het aantonen van schadevrije jaren? Neem contact op met onze klantenservice of bel naar 0168-327281.