Uw autoverzekering bij een kettingbotsing

De dinsdag na het paasweekend is traditioneel een drukke dag voor het verkeer. Bent u voor uw werk veel op de weg, dan houdt u daar rekening mee. Dit jaar regende het ook nog eens flink. Die combinatie leidde volgens de ANWB om 8.15 uur tot een ochtendspits met 545 kilometer file. Een file wordt vaak veroorzaakt door plotseling remmen. Maar ook het filerijden zelf is niet zonder risico’s. Een kettingbotsing ligt op de loer. Hoe goed bent u dan verzekerd?

Verzekering bij een kop-staartbotsing

Een herkenbare situatie: degene die voor u rijdt remt plotseling. U kunt niet meer op tijd afremmen en botst tegen de achterkant van de voorligger aan. Dit wordt een kop-staartbotsing genoemd. Er zijn twee voertuigen bij betrokken. De schuldvraag is eenvoudig: de automobilist die achterop rijdt is aansprakelijk voor de schade, want u moet in het verkeer voldoende afstand bewaren. Doet u dat niet, dan bent u schuldig aan het ongeval. Uw WA autoverzekering vergoedt de schade van de voorligger. U krijgt uw schade alleen gecompenseerd als de auto WA-casco of All-risk verzekerd is.

Rijdt iemand uw auto van achteren aan, dan krijgt u gewoon de schade vergoed. Goed om te weten dat dit uiteraard geen gevolgen heeft voor uw schadevrije jaren.

Schuldvraag bij kettingbotsing

Bij een kettingbotsing is het lastig vast te stellen wie schuldig is. Stel, u stopt op tijd en raakt de auto van de voorligger niet. Vervolgens rijdt er een auto achterop uw auto. Door de botsing schuift uw auto alsnog door op de voorligger. U bent hier niet schuldig aan. Om niet eindeloos in discussie met elkaar te gaan over de schuldvraag hebben verzekeringsmaatschappijen hierover afspraken gemaakt. Bij een kettingbotsing wordt de schade afgewikkeld als een kop-staart botsing. De autoverzekering van de automobilist die achterop uw auto is gebotst betaalt uw schade, en u betaalt de schade aan de voorligger.

Goed verzekerd de weg op met CHEAPP

Bent u veel onderweg dan is de kans groot dat u weleens schade rijdt. Het is dan prettig om te weten dat u goed verzekerd bent. Verzekeringsspecialist CHEAPP is gespecialiseerd in zakelijke verzekeringen. Vergelijken en afsluiten doet u online. En ook als u schade heeft kunt u dat 24/7 afhandelen. Wilt u weten of uw autoverzekering nog op orde is? Bezoek de website CHEAPP.nl of neem direct contact op met een van de adviseurs. Dit kan via onze klantenservice, chat, een webcam gesprek of de telefoon 0168-327281.