Online verzekeren is betrouwbaar en snel

Cheapp bestaat 5 jaar en heeft inmiddels meer dan 4.000 klanten. Van deze klanten is 90% ZZP’er of MKB’er. Vijf jaar geleden stond zakelijk online verzekeren nog in de kinderschoenen. Hoe komt het dat online verzekeren binnen enkele jaren zo succesvol is geworden? En waar moet je als klant op letten bij het kiezen van een tussenpersoon voor verzekeringen? We leggen je in deze blog uit wat een tussenpersoon doet.

Regel je zaken 24/7

‘De financiële dienstverlening is altijd in beweging’, zegt Freek Schulz, eigenaar van Schulz Financiële Diensten. ‘Als je je afsluit voor nieuwe ontwikkelingen loop je het gevaar in te dutten op een traditioneel kantoor en kun je de markt niet meer bedienen op de manier waarop de klant het wil.’ Zat die klant dan te wachten op online verzekeren? Volgens Freek wel, want met name de zakelijke klant zoekt altijd naar snelle en betrouwbare partners. Al in 2014 zag hij dat zijn klanten niet meer wilden wachten tot op maandagmorgen het kantoor de deuren opende. Zij wilden direct hun zaken kunnen regelen wanneer het hun uitkwam. Ook ’s nachts of in het weekend.

Goedkoper verzekeren

Dus richtte Freek samen met Hans Bon van Bon Makelaardij, een onlineverzekeringsbureau op; de prijsvechter Cheapp. Zij konden hiermee de 24-uurs economie bedienen en daarbij verzekeringen ook een stuk goedkoper aanbieden. Voor de zakelijke klant is er de keuze uit speciale pakketten, waarin de belangrijkste verzekeringen per beroepsgroep gebundeld worden. Zo wordt het gemakkelijk om online, zonder advies een financieel product af te sluiten. Deze vorm van verzekeren heet execution only. Het grote voordeel is dat je niets extra’s hoeft te betalen voor een verzekeringsagent. Daarnaast krijg je altijd korting als je meerdere verzekeringen afsluit bij één maatschappij.

Verzekeringen voor iedereen

In 2014 kon je alleen de algemeen bekende verzekeringen online afsluiten. Maar anno 2019 biedt Cheapp de meest uiteenlopende verzekeringen aan. Van beroepsaansprakelijkheids– tot verzuimverzekering, en van caravan- tot zakelijke autoverzekering. Voor ondernemers is het gemakkelijk dat ze flexibel zijn in het afsluiten en weer opzeggen van verzekeringen al naar gelang de zaken gaan. Bij nieuwe werkzaamheden of een uitbreiding van het wagenpark is het verzekeringspakket in een handomdraai aangepast. Maar ook steeds meer particulieren en verenigingen zien de voordelen van online verzekeren en stappen over.

Persoonlijk en vakkundig advies

Cheapp onderscheidt zich echter van andere online-verzekeringsspecialisten door de persoonlijke touch. Als je ergens zelf niet uitkomt omdat je bijvoorbeeld een heel gespecialiseerd beroep hebt, dan kun je ook contact zoeken met het kantoor. Je krijgt dan direct (zonder keuzemenu) een vakkundige medewerker aan de telefoon die de juiste opleiding heeft gedaan om je te adviseren. Woon je in de buurt van Zevenbergen, dan kun je ook gewoon even binnenlopen. Zo combineer je dus het beste van twee werelden.

Waar moet je op letten bij online verzekeren?

Freek vertelt dat ze voor de naam Cheapp hebben gekozen omdat in eerste instantie de verzekeringen vooral een stuk goedkoper af te sluiten waren dan via de traditionele manier. Maar inmiddels zijn we gewend geraakt aan de goedkopere tarieven. Als je nu gaat shoppen voor een verzekering moet je op een aantal dingen letten:

  • Wat zijn de kosten voor losse verzekeringen?
  • Is er de mogelijkheid van een ZZP of MKB pakket?
  • Heb je de keuze uit alle verzekeraars van Nederland of is er maar een beperkt aanbod?
  • Kun je gratis persoonlijk advies krijgen? En krijg je dan te maken met een callcentermedewerker of met een verzekeringsdeskundige?

En hoe zit het met het schaap?

Tja, dat is nog een dingetje. Het leek Freek en Hans wel leuk om een schaap als logo te hebben omdat Cheapp klinkt als schaap. Maar dat idee heeft geen standgehouden. Cheapp zelf gelukkig wel, getuige de vele positieve reacties van tevreden klanten. Wil je online je verzekeringen afsluiten? Ga dan direct naar www.cheapp.nl of bel met Anita, Daphne of Patricia op 0168-327281. Je kunt ook mailen, appen of chatten.