Caravanverzekering

Uw stacaravan, toercaravan of vouwwagen biedt u dat kleine beetje luxe tijdens uw kampeervakantie. En daar bent u zuinig op. Veroorzaakt u met uw vastgekoppelde caravan schade aan een ander voertuig? Of brengt u iemand fysiek letsel toe? Dan dekt uw WA-autoverzekering deze kosten. Maar ontstaat er in uw mobiele vakantiewoning brand door kortsluiting? Raakt het dak beschadigd door hagelstenen? Of tikken vandalen een ruitje in? Dan krijgt u deze kosten alleen vergoed, als u een aparte caravanverzekering heeft.

 
Anita
Bereken uw caravanverzekering v.a. € 8,- per maand
arrow

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

Zo wordt uw premie berekend

Uw verzekeringspremie wordt bepaald op basis van o.a.:

  • type, bouwjaar en grootte van de caravan
  • materiaal waarvan de caravan gemaakt is
  • nieuwprijs van de caravan
  • uw schadeverleden
  • gewenste dekking

Voordelige caravanverzekering

Op zoek naar een voordelige caravanverzekering? Bekijk hieronder welke soorten dekkingen het beste geschikt zijn voor uw situatie.

Soorten dekkingen caravanverzekering

Uw caravan losgekoppeld van uw auto

Een caravanverzekering dekt de schade aan uw caravan, veroorzaakt door o.a. brand, storm, hagel, lekkage, diefstal of vandalisme. De verzekering dekt ook de schade aan de spullen ín, aan en op uw caravan. De dekking geldt alleen als de caravan is losgekoppeld van uw auto.

Uw caravan vastgekoppeld aan uw auto

Is de caravan vastgekoppeld? Dan wordt deze gezien als verlengstuk van uw auto en als onderdeel van het ver-keer. De schade wordt gedekt door de verplichte WA-verzekering van uw auto. Schade aan uw eigen caravan wordt gedekt door de caravanverzekering. Schade die u zelf opzettelijk heeft veroorzaakt, wordt niet vergoed.

Lees meer over dekkingen in de productwijzer van het Verbond van Verzekeraars.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

  • eenvoudig vergelijken én afsluiten
  • een (forse) kostenbesparing
  • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
  • 24/7 vergelijken en afsluiten
  • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice