Fietsverzekering

In Nederland worden elk jaar ongeveer 500.000 fietsen gestolen. De kans dat vandalen er met uw fiets vandoor gaan, is dus groot. Een (uitgebreide) fietsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. U dekt de financiële risico´s van een val, diefstal, aanrijding of andere schade hiermee af. Om een fietsverzekering te kunnen afsluiten, moet uw fiets uitgerust zijn met een ART-slot, verkrijgbaar bij tweewielerspecialisten. En heeft u een fiets met geregistreerde Diefstal Preventie Chips? Dan krijgt u een mooie korting op uw premie!

 
Daphne
Bereken uw fietsverzekering v.a. € 7,- per maand
arrow

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

Zo wordt uw premie berekend

Uw verzekeringspremie wordt bepaald op basis van o.a.:

  • woonplaats eigenaar
  • type en bouwjaar
  • waarde van de fiets
  • fietsaccessoires
  • gewenste dekking

Voordelige fietsverzekering

Op zoek naar een voordelige fietsverzekering? Bekijk hieronder welke soorten dekkingen het beste geschikt zijn voor uw situatie.

Dekking fietsverzekering

Of u nu een tweedehands fiets, stadsfiets, mountainbike, racefiets of elektrische fiets heeft, voor elk rijwiel is een passende verzekering voorhanden. Een fietsverzekering verzekert u tegen diefstal. Sluit u een uitgebreide fietsverzekering af? Dan wordt ook bepaalde schade na een val of aanrijding vergoed.

U kunt kiezen voor een verzekering die bij diefstal de nieuwwaarde óf de dagwaarde van uw fiets uitkeert. Wanneer u voor de dagwaarde kiest, dan betaalt u minder premie.

Ook fietsaccessoires kunt u eenvoudig meeverzekeren. Daarbij wordt de waarde van de accessoires bij uw fiets opgeteld. De premie wordt vervolgens op het totale bedrag gebaseerd.

Lees meer over dekkingen in de productwijzer van het Verbond van Verzekeraars.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

  • eenvoudig vergelijken én afsluiten
  • een (forse) kostenbesparing
  • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
  • 24/7 vergelijken en afsluiten
  • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice