Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzekert u spullen in en om uw huis die verplaatsbaar zijn tegen schade en diefstal. Onder de inboedel valt alles wat niet vastzit in en om uw woning. De waarde van uw inboedel is vaak hoger dan u denkt. Schade aan uw woning heeft emotionele en financiële gevolgen, welke u met een inboedelverzekering afdekt.  Een brand of een diefstal van apparatuur, sieraden en/of geld gaat u niet in de koude kleren zitten. Bij CHEAPP vergelijken we alle verzekeringen van gerenommeerde verzekeraars. Hierdoor vindt u altijd de inboedelverzekering die het beste bij u past.

 
Patricia
Bereken uw inboedelverzekering v.a. € 5,- per maand
arrow

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

Zo wordt uw premie berekend

Uw verzekeringspremie wordt bepaald op basis van o.a.:

 • woonplaats eigenaar
 • type woning
 • preventiemaatregelen
 • inboedelwaarde
 • uw schadeverleden
 • gewenste dekking

Inboedelverzekering vergelijken

Bij CHEAPP kunt u gemakkelijk uw inboedelverzekering vergelijken en online afsluiten. Middels onze berekeningsmodule vergelijken wij tal van gerenommeerde verzekeraars met elkaar, zodat uw altijd de juiste inboedelverzekering voor uw situatie kiest. Hiervoor beantwoordt u een aantal vragen over uw (persoonlijke) situatie en CHEAPP doet de rest. Naast dat het uzelf veel tijd scheelt om handmatig te vergelijken, vindt u bij ons ook veelal de goedkoopste inboedelverzekering.

Bij CHEAPP vindt u een compleet en actueel aanbod van alle inboedelverzekeringen van verzekeraars die bij ons zijn aangesloten. Niet alleen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, maar ook daarna blijven wij periodiek de inboedelverzekering controleren en vergelijken. Dit zorgt ervoor dat u nu én in de toekomst optimaal verzekerd blijft.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht. Maar het valt wel aan te raden. Vrijwel iedere Nederlander neemt bij het kopen van een huis een inboedelverzekering. De spullen waar u zo hard voor heeft gewerkt, bent u nu eenmaal zuinig op. Buiten dat kan het voorkomen dat er spullen van emotionele waarde in uw woning liggen opgeslagen. Wanneer deze gestolen of beschadigd raken, heeft dit naast emotionele gevolgen ook financiële gevolgen. De inboedelverzekering dekt in ieder geval de financiële schade, welke in veel gevallen erg kunnen oplopen.

De meeste oorzaken van schade aan de inboedel zijn waterschade, brandschade en diefstal. Met name waterschade wordt veelal onderschat. Door bijvoorbeeld een kapotte waterleiding kunt u al snel schade oplopen aan meubilair, elektronische apparatuur of eventueel vloerbedekking. De financiële gevolgen hiervan gaan niet in de koude kleren zitten. Daarom raadt CHEAPP aan altijd een inboedelverzekering af te sluiten. Door gebruik te maken van onze berekeningsmodule, vindt u altijd de juiste verzekering die bij uw situatie past.

Dekking inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de schade aan de losse spullen in uw huis. Voorbeelden hiervan zijn meubels of gordijnen, maar ook kostbare bezittingen als sieraden of TV en laptops. Schade die u zelf opzettelijk heeft veroorzaakt, wordt niet vergoed. De inboedelverzekering beschermt u tegen onder andere:

 • Brandschade, rookschade, schroeischade en explosieschade
 • Blikseminslag
 • Stormschade
 • Waterschade en vorstschade
 • Inbraak
 • Diefstal

Wanneer u een inboedelverzekering afsluit, kunt u kiezen voor verschillende dekkingen. Hierbij valt te denken aan een extra uitgebreide of een allrisk-inboedelverzekering.

Een extra uitgebreide inboedelverzekering dekt enkel de voorvallen die staan in de polisvoorwaarden. Een Allrisk inboedelverzekering del alle schadegevallen, tenzij deze nadrukkelijk zijn uitgesloten. Ook is er te kiezen voor extra verzekeringen, zoals een glasverzekering. Het is verstandig om altijd te kijken naar uw persoonlijke situatie, zodat u de juiste inboedelverzekering kiest die daar bij past.

Premiehoogte

De hoogte van uw inboedelverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Hierbij valt te denken aan postcode, het typte woning en de inboedelwaarde. Doorgaans geldt dat hoe uitgebreider uw dekking is, hoe hoger de premie die u betaalt. Omdat het enorm veel uitzoekwerk kost, vergelijken wij het voor u. Maakt gemakkelijk en snel gebruik van onze berekeningsmodule en vind de inboedelverzekering die het beste bij uw situatie past.

Een inboedelverzekering of een opstalverzekering?

Vaak worden een inboedelverzekering en een opstalverzekering met elkaar verward. Het verschil tussen de twee verzekeringen is echter heel simpel. Alles dat aan uw huis vastzit, valt onder een opstalverzekering. Dit kan een schuur, dak of een regenpijp zijn. Alles dat niet vastzit aan uw huis, valt onder een inboedelverzekering (meubels, spullen als TV of laptops, lampen, sieraden, etc.).

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice