Opstalverzekering

De opstalverzekering dekt de schade aan uw huis. Uw huis kan op allerlei manieren beschadigd (of verwoest) worden. Deze schade kan veroorzaakt worden door brand, storm of bliksem. Dit kan veel emotionele en veel financiële schade veroorzaken. De opstalverzekering dekt in ieder geval het financiële risico af. Bij CHEAPP vergelijken we alle verzekeringen van gerenommeerde verzekeraars. Hierdoor vindt u altijd de opstalverzekering die het beste bij u past.

 
Bereken uw opstalverzekering v.a. € 8,- per maand
arrow

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

Zo wordt uw premie berekend

Uw verzekeringspremie en een opstalverzekering wordt bepaald op basis van o.a.:

 • woonplaats eigenaar
 • herbouwwaarde woning
 • preventiemaatregelen (alarm)
 • inhoud en afwerking woning
 • uw schadeverleden
 • gewenste dekking

Opstalverzekering vergelijken

Bij CHEAPP kunt u gemakkelijk een opstalverzekering vergelijken en direct afsluiten. Middels onze berekeningsmodule vergelijken wij tal van gerenommeerde verzekeraars met elkaar, zodat uw altijd de juiste opstalverzekering voor uw situatie kiest. Naast dat het uzelf veel tijd scheelt om handmatig te vergelijken, vindt u bij ons ook veelal de meest betaalbare opstalverzekeringen.

Wij van CHEAPP zorgen ervoor dat er altijd een actueel en compleet aanbod is van alle opstalverzekeringen van de bij ons aangesloten verzekeraars. Maar ook ná het afsluiten van uw verzekering, blijven wij periodiek de opstalverzekering controleren en vergelijken. Daardoor bent u nu én in de toekomst altijd optimaal verzekerd.

Opstalverzekering huurwoning

Wanneer u een huis huurt, sluit de verhuurder meestal de opstalverzekering af. Let op: hierdoor is nog niet uw inboedel verzekert. Dit doet u met de inboedelverzekering.

Opstalverzekering koop appartement

Wanneer u een appartement koopt, is de opstalverzekering meestal afgesloten door de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het gebouw waar uw appartement zich in bevindt. Let op: het kan voorkomen dat de Vereniging van Eigenaren niet actief is, waardoor u zelf een opstalverzekering dient af te sluiten.

 

Is een opstalverzekering verplicht?

Een opstalverzekering is wettelijk gezien niet verplicht. Toch verplichten hypotheekverstrekkers u vaak om een opstalverzekering af te sluiten. Praktijkmatig gezien maakt dit het toch verplicht, maar bovendien verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Wanneer uw huis schade oploopt, kunnen de financiële bedragen die u moet betalen behoorlijk oplopen. Een opstalverzekering dekt de schade die aan de buitenkant van uw woning wordt veroorzaakt, waar uzelf niets aan kunt doen.

Dekking opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Deze verzekering dekt alle schade aan de spullen die vastzitten aan uw huis. Te denken valt aan het toilet, de badkamer, de centrale verwarming, maar bijvoorbeeld ook de leidingen.

De opstalverzekering keert uit wanneer uw huis getroffen wordt door:

 • Brandschade of blusschade
 • Rookschade en roetschade
 • Schade door ontploffing
 • Blikseminslag
 • Aardbevingen
 • Storm
 • Vorst of neerslag
 • Inbraak
 • Diefstal

De schade wordt enkel vergoed in het geval van ‘onzeker voorval’. Wanneer uw huis jarenlang geen (nodig) onderhoud heeft gehad, is er geen sprake van ‘onzeker voorval’ en zal de verzekeraar niet uitkeren.

Wanneer u een opstalverzekering afsluit, kunt u kiezen voor verschillende dekkingen: extra uitgebreid of allrisk.

Een Allrisk inboedelverzekering del alle schadegevallen, tenzij deze nadrukkelijk zijn uitgesloten. Ook is er te kiezen voor extra verzekeringen, zoals een glasdekking. Dit kan voorkomen door een ongelukje door uzelf of door een andere gebeurtenis die u niet kon verwachten. Een extra uitgebreide opstalverzekering dekt enkel de voorvallen die staan in de polisvoorwaarden.

Voorkom onderverzekering

Let op: wanneer het verzekerde bedrag van uw huis lager is dan de herbouwwaarde, betekent dit dat u onderverzekerd bent. Het bedrag waarvoor u uw huis verzekerd is het maximumbedrag dat de verzekeraar uitkeert bij schade. Wanneer deze schade hoger is dan de herbouwwaarde, worden deze kosten voor uw eigen rekening. En deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Het is dus van belang dat je de juiste herbouwwaarde verzekert.

Hieronder geven we een voorbeeld van de situatie. Stel dat de herbouwwaarde van uw woning €200.000 is. De verzekerde som middels de opstalverzekering is €150.000. De schade aan uw huis is €50.000. De verzekeraar keert dan ¾ x €50.000 uit, wat neerkomt op €37.500. De overige €12.500 zijn dan voor uw eigen rekening.

Een opstalverzekering of een inboedelverzekering?

Vaak worden een opstalverzekering  en een inboedelverzekering met elkaar verward. Het verschil tussen de twee verzekeringen is echter heel simpel. Alles dat niet vastzit aan uw huis, valt onder een inboedelverzekering (meubels, spullen als TV of laptops, lampen, sieraden, etc.).  Alles dat aan uw huis vastzit, valt onder een opstalverzekering. Dit kan een schuur, dak of een regenpijp zijn.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice