Pleziervaartuigenverzekering

Als kapitein heeft ú de controle over uw zeilschip of motorjacht. Toch kan er altijd iets onvoorspelbaars op het water, bij de sluis of in de haven gebeuren. Zoals een diefstal, blikseminslag of aanvaring. Een reëel risico, gezien de 200.000 recreatievaartuigen op de Nederlandse wateren. Met een plezierjachtverzekering beschermt u zich tegen de financiële gevolgen. Heeft u een roeiboot, kano of een boot met minder dan 4 pk? Dan hoeft u deze niet WA te verzekeren, want een kleine boot valt onder uw aansprakelijkheidsverzekering.

 
Daphne
Bereken uw pleziervaartuigenverzekering v.a. € 6,- per maand
arrow

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

Hoe wordt de premie vastgesteld?

Uw verzekeringspremie wordt bepaald op basis van o.a.:

 • type, bouwjaar en lengte van de boot
 • materiaal waarvan de boot gemaakt is
 • maximale snelheid (motor)boot
 • nieuwprijs
 • vaargebied
 • uw schadeverleden
 • gewenste dekking

Voordelige pleziervaartuigverzekering

Op zoek naar een voordelige pleziervaartuigverzekering? Bekijk hieronder welke soorten dekkingen het beste geschikt zijn voor uw situatie.

Dekking pleziervaartuigverzekering

U bent verplicht uw vaartuig minimaal tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. U kunt deze basisverzekering uitbreiden met een beperkt of volledig casco. In dat geval zijn ook uw inboedel, trailer, volgboot en buitenboordmotor verzekerd. De keuze is aan u:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid) is de meest beperkte dekking. Alleen de schade die u met uw vaartuig aan andere vaartuigen en/of personen toebrengt, wordt vergoed. De schade aan uw vaartuig wordt niet vergoed.
 • WA + beperkt casco (WA plus) dekt, naast de WA-dekking, ook schade door brand, storm, onweer, diefstal, schipbreuk of een aanvaring. De schade aan uw vaartuig, door u veroorzaakt, wordt niet vergoed.
 • WA + volledig casco (allrisk) vergoedt alles wat onder WA + beperkt casco valt, inclusief de schade aan uw eigen vaartuig, ook wanneer deze schade úw schuld is.

De criminaliteit in de watersport is de laatste jaren sterk toegenomen. Buitenboordmotoren en boten op trailers zijn erg gewild. Om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, bent u verplicht preventiemaatregelen te nemen, zoals het bevestigen van uw buitenboordmotor met een SCM-goedgekeurd slot.

Lees meer over dekkingen in de productwijzer van het Verbond van Verzekeraars.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice