Rechtsbijstandverzekering particulieren

Een derde van alle Nederlanders heeft jaarlijks juridische hulp nodig. U denkt misschien: “Dat overkomt mij niet!”. Maar een ruzie of conflict met uw buren, uw werkgever of een winkel kan zomaar uit het niets ontstaan. Voordat u het weet, zit u midden in een juridisch getouwtrek. Sluit daarom een rechtsbijstandverzekering af. De maandelijkse verzekeringspremie ligt een stuk lager dan het uurtarief van een advocaat. Krijgt u te maken met een juridisch geschil? Dan ontvangt u deskundige rechtshulp van onafhankelijke experts.

 
Daphne
Bereken uw rechtsbijstandverzekering particulieren v.a. € 10,- per maand
arrow

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

Zo wordt uw premie berekend

Uw verzekeringspremie wordt bepaald op basis van o.a.:

 • aard van het te verzekeren, juridische probleem
 • gezinssituatie
 • gewenste binnen- en/of buitenlanddekking

Voordelige rechtsbijstandverzekering

Op zoek naar een voordelige motorverzekering? Bekijk hieronder welke soorten dekkingen het beste geschikt zijn voor uw situatie.

Soorten dekkingen rechtsbijstandverzekering

Er zijn verschillende vormen van rechtsbijstandverzekeringen. U kiest de dekking die het beste bij u past:

 • rechtshulp bij verkeerssituaties
 • rechtshulp bij consumentenzaken
 • rechtshulp bij woningconflicten
 • rechtshulp bij arbeids-, pensioen- en uitkeringsgeschillen
 • rechtshulp bij belastinggeschillen

Uw hulpvraag moet gaan over juridische problemen die:

 • nog niet speelden op het moment dat u de verzekering afsloot;
 • nog niet te voorzien waren op het moment dat u de verzekering afsloot.

De verzekeraar hanteert vaak een wachttijd vanaf het moment dat u de verzekering afsluit.

Lees meer over dekkingen in de productwijzer van het Verbond van Verzekeraar.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice