Reisverzekering voor zakelijke reizen

Een zakenreis is geen vakantie, hoewel er altijd wel een lolbroek vraagt wat de temperatuur van het zeewater was wanneer u net terug bent van een zakenreis. Het risico van een zakenreis is namelijk anders en meestal ook veelomvattender dan van een vakantie. Daarom keren reisverzekeringen niet uit wanneer er schade is opgedaan tijdens een zakelijke reis. In deze blog leest u waarom het verstandig is om een zakelijke reisverzekering af te sluiten, en welk type verzekering het beste bij uw bedrijf past.

Werken op reis

Het feit dat u aan het werk bent in het buitenland brengt meer risico’s met zich mee dan dat u daar bent voor ontspanning. Het risico is anders. Want als er iets met u gebeurt, dan heeft dat directe gevolgen voor uw bedrijf. Of u nu zit te vergaderen of risicovolle werkzaamheden moet verrichten, het is belangrijk dat u goed verzekerd bent. Ook voor uw bagage gelden andere risico’s Waarschijnlijk neemt u tijdens uw zakenreis een laptop of tablet mee waar waardevolle informatie op staat. Wellicht heeft u belangrijke documenten in uw bagage. Het zakelijke financiële risico bij diefstal of verlies is daardoor veel groter. De verzekering zal daarom andere voorwaarden en tarieven hanteren dan voor toeristenbagage.
Vrijwilligerswerk, een studiereis of stage vallen eveneens onder werken op reis. Hiervoor moet dus ook een zakelijke reisverzekering worden afgesloten.

Doorlopend of kort?

Wanneer u 1 of 2 keer per jaar op zakenreis gaat, dan is het voldoende om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. U betaalt precies voor de dagen dat u op reis bent, en dus nooit te veel. Gaat u vaker op reis, dan is het verstandig om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. U hoeft minder te regelen en loopt niet het risico dat u een keer vergeet om uw verzekering te activeren. Het is mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten met de optie zakelijk gebruik, maar u kunt ook kiezen voor een zakelijke reisverzekering met privéreizen inbegrepen.

Individueel of collectief?

De collectieve reisverzekering sluit u af voor uw hele bedrijf. Iedereen gaat dan altijd goed verzekerd op pad. Ook collega’s die ergens anders binnen Europa wonen en af en toe naar het hoofdkantoor in Nederland komen, zijn meeverzekerd. Bent u ZZP’er of bent u de enige die reist binnen uw bedrijf, dan sluit u een individuele reisverzekering af. U kunt dan incidenteel toch collega’s en zelfs gezinsleden meeverzekeren.

Ver weg of dichtbij?

Wanneer u voor een businessmeeting even de grens oversteekt naar Duitsland of België, geldt dat evengoed als een zakenreis. Op het moment dat u daar iets overkomt kunt u geen beroep doen op uw privéreisverzekering. Daarom is het verstandig om altijd uw verzekeringen op orde te hebben. Dat hoeft niet veel tijd te kosten. Bij Cheapp.nl kunt u 24/7 met een paar muisklikken uw zakelijke reisverzekering regelen. Waar u ook bent!

 

Vraag hier uw offerte aan