text-header
 
Geld lenen?
Vergelijk de beste leningen
Start direct met vergelijken

Rente persoonlijke lening

Wanneer u geld leent, betaalt u daarvoor een vergoeding aan de bank of de kredietverstrekker. Dat is de rente. De hoogte van de rente die u moet betalen, wordt onder andere bepaald door de leenvorm, het geleende bedrag en uw persoonlijke situatie. Natuurlijk speelt de rentestand ook een belangrijke rol. Alle kredietverstrekkers bepalen zelf hoeveel rente zij berekenen aan hun klanten. Daar zit behoorlijk wat verschil in. Door alle kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken kunt u veel geld besparen. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Bij Cheapp hebben we handige tools ontwikkeld waarmee u binnen 5 minuten weet hoeveel geld u kunt lenen en welke rente u betaalt.

Benieuwd geworden? Doe nu de persoonlijke lening check van Cheapp.

 1. Soort lening

  Er zijn twee soorten leningen:

  – Persoonlijke lening: de persoonlijke lening heeft een vaste rente.
  – Doorlopend krediet: de rente van een doorlopend krediet kan veranderen tijdens de periode van uw leencontract.

  Lees meer over de verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

 2. Hoogte van de lening

  De hoogte van het geleende bedrag zorgt ervoor dat de rente lager of hoger wordt. De regel is vaak:

  Meer lenen = lagere rente
  Minder lenen = hogere rente

  Bij een persoonlijke lening weet u altijd waar u aan toe bent, want de looptijd en de rente worden vooraf in een contract vastgelegd. Zo weet u precies hoeveel u elke maand betaalt en wanneer de lening is afgelost. Een persoonlijke lening geeft daarom zekerheid.

  Wilt u weten wat de rente zal zijn die u gaat betalen voor uw lening? Doe dan de rentecheck via onze rentevergelijker.

 3. Persoonlijke situatie

  Tijdens de aanvraag van uw lening worden er vragen gesteld over uw persoonlijke situatie. Er wordt onder andere gevraagd naar uw leeftijd, inkomen, woonsituatie en vorige en/of lopende leningen. Hiermee maakt de kredietverstrekker een risicoanalyse. Vindt de kredietverstrekker de aanvraag onverantwoord en het risico te groot, dan zal u geen toestemming krijgen om te lenen. U wordt zo beschermd tegen onverantwoorde uitgaven.

 

De beste deal sluit u met Cheapp!

Cheapp helpt u de goedkoopste persoonlijke lening aan te vragen. Wij vergelijken de rentetarieven van bijna alle kredietverstrekkers met elkaar, zodat u de beste en voordeligste lening aanvraagt. Wij zijn onafhankelijk en dus betrouwbaar. Met onze handige rekentools berekenen wij uw meest verantwoorde keus. Met Cheapp sluit u altijd de beste deal.

 

Voorwaarden vergelijken

Voordelig lenen start met een lage rente. Maar vergeet niet om ook de voorwaarden goed te lezen. Daarin staat bijvoorbeeld of u boetevrij mag aflossen en dat kan heel gunstig zijn. Want wie weet krijgt u over een poosje een mooie bonus of een erfenis waardoor u ineens over extra bestedingsruimte beschikt. Hiermee kunt u (zonder boete te betalen) uw lening vroeger aflossen.

 

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies
 • snelle, gratis opzegservice

 

 

Hans, 48
Cheapp heeft me geholpen om mijn huidige lening met een veel hogere rente om te zetten naar een nieuwe lening met een veel lagere rente. Dit heeft me een enorme besparing opgeleverd.

Marijke, 33
Onlangs heb ik een mooie nieuwe auto gekocht. Een deel wilde ik financiering. Via Cheapp heb ik eenvoudig en snel een vergelijk gemaakt van alle geldverstrekkers en vervolgens binnen een half uur de beste lening afgesloten. Echt een aanrader, Cheapp bedankt!

Frans, 56
Ik heb onlangs mijn tuin opnieuw aan laten leggen. Vanwege de hoogte van de investering en de snelheid waarmee ik wilde aflossen, kreeg ik van mijn financieel adviseur het advies geen extra hypotheek af te sluiten, maar een persoonlijke lening via Cheapp.

 

Extra lening informatie: