Verzekeren tegen vuurwerkschade

‘Schade na jaarwisseling bedraagt 11 miljoen euro’, kopte NRC Handelsblad begin van het jaar. En dat was nog maar een eerste schatting, want de medische kosten waren toen nog niet bekend. Vuurwerk afsteken, het blijft onverminderd populair. Helaas veroorzaakt het ook een hoop ellende. Want bent u goed verzekerd tegen dat kleine rotje in de uitlaat van uw bedrijfswagen?

Schade aan bedrijfswagens

Zet uw auto rond de jaarwisseling op een veilige plek, het liefst binnen. Als dat niet mogelijk is, zoek dan een rustige parkeerplaats in een veilige, eventueel vuurwerkvrije, wijk. Want de meeste claims komen van schade aan auto’s. Schade door vuurwerk valt meestal onder de dekking beperkt casco, ook wel bekend als WA extra of WA+.

Vandalisme ook verzekerd?

Erger nog is het als uw auto in brand wordt gestoken. Dan is er sprake van opzettelijk schade toegebracht door vandalen. Gelukkig valt brandschade door vandalisme, net als het rotje in de uitlaat van uw bedrijfsauto, binnen de WA beperkt casco.
Met een WA+ Volledig Casco autoverzekering zijn ook schades als kapot getrapte spiegels, krassen in de lak en lek gestoken banden verzekerd. Wanneer u vermoedt dat uw wagenpark extra risico loopt tijdens de jaarwisseling kunt u het beste even controleren of u voldoende verzekerd bent.

Bedrijfspand verzekeren

Winkelpanden lopen veel risico in deze vuurwerkperiode. Groepen jongeren trekken door de straten en zijn wel in voor een ‘prank’. Als zo’n grapje betekent dat de gevel van uw winkelpand schade oploopt door zwaar vuurwerk bent u blij dat uw verzekering de kosten op zich neemt. De bedrijfspand verzekering dekt deze schade als u een uitgebreide dekking heeft afgesloten waarbij ook vandalisme wordt vergoed. U doet er goed aan te controleren of glas meeverzekerd is bij uw verzekeringsmaatschappij.

Online schade melden

Maak altijd zo snel mogelijk melding van de schade. Hoe sneller de verzekeraar de melding binnen heeft, hoe sneller hij tot uitkeren kan overgaan. En dat is voor u als ondernemer erg belangrijk. CHEAPP is dé online verzekeringsspecialist. Dat betekent dat u een digitale polismap heeft en uw schade altijd online kunt melden. Zo hoeft u niet meer te wachten tot u op de zaak bent en uw verzekeringspapieren heeft gevonden. Ook kunt u uw verzekering aanpassen op elk willekeurig moment. Wilt u weten of uw bedrijf voldoende beschermd is tegen vuurwerk? Check www.cheapp.nl of bel 0168 – 32 72 81.