Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg

Als zorgverlener heeft u maar één doel: goede zorg verlenen. Maar werken in de zorg brengt ook risico’s en onzekerheden met zich mee. Een beroepsaansprakelijksheidsverzekering (BAV- verzekering) voor de zorg biedt uitkomst. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat u verzekerd bent tegen risico’s in het vak. De verzekeringsspecialisten van CHEAPP zoeken graag met u naar de verzekering die het beste aansluit bij uw functie in de zorg. Op onze website vind je binnen de zorg:

 • Voorkom hoge kosten bij schadeclaims
 • Dekking afgestemd op de zorg
 
Patricia Verzekeringsspecialist
Bereken uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg v.a. € 25,- per maand
arrow

Voordelen voor de zorg:

 • Verzekeren vanaf €20,- per maand
 • Verzekerd tegen vermogensschade als gevolg van verkeerde diagnoses en beroepsfouten
 • Vergoeding van juridische kosten van (eventueel) verweer
 • Keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • Snelle, gratis opzegservice

 

Zo wordt uw premie berekend

 • Ingangsdatum premie
 • Beroepsactiviteit door u beoefend
 • Verwachte omzet (exclusief BTW)
 • Opleidingsniveau van directeuren, vennoten en/of bestuurders van de onderneming waar u voor werkt.

Rechtsbijstandsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg

Bent u een ondernemer in de zorg, dan is het bijna een ‘must’ dat u goed verzekerd bent. Een goede bescherming zorgt namelijk voor een bepaalde mate van rust, zodat u zich volledig kunt focussen op uw werk. Kies bijvoorbeeld voor een rechtsbijstandsverzekering om u te laten ondersteunen door juridische adviseurs wanneer u een conflict heeft met een cliënt. Een cliënt kan namelijk altijd een andere mening hebben en vinden dat u een verkeerde diagnose heeft gesteld. Mocht u dit meemaken, dan zult u ervaren dat het lastig is om uzelf te verdedigen zonder juridische kennis. Mocht een cliënt ook nog in het gelijk worden gesteld, dan is het fijn om over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg te beschikken.

Voor wie is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg interessant?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de zorg is grotendeels gericht op hulpverleners die cliënten thuis bezoeken. Functies waaraan gedacht kan worden zijn: de huisarts, fysiotherapeut, kraamzorg en wijkverpleegkundige. In de meeste gevallen worden de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zorgverleners door de verzekeraar aangepast naar de specifieke risico’s die een bepaalde beroepsgroep heeft. Een huisarts heeft bijvoorbeeld andere verantwoordelijkheden dan een wijkverpleegkundige. Zo kan een huisarts eindverantwoordelijk zijn bij het stellen van een diagnose en een wijkverpleegkundige niet.

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om uw dekking naar eigen inzichten uit te breiden. Uiteraard nemen de verzekeringsspecialisten van CHEAPP dit graag voor u uit handen.

Dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg dekt u tegen immateriële schade in de zorg. Dit houdt onder meer schade die voortvloeit uit een verkeerde diagnose in. Een andere mogelijkheid is dat het gaat om financiële schade. Bijvoorbeeld omdat u een klant heeft geadviseerd een dure behandeling te nemen die achteraf helemaal niet nodig bleek te zijn. Wilt u voorkomen dat de financiële schade op uw bedrijf wordt verhaald? Dan biedt een beroepsaansprakelijkheids- verzekering in de zorg uitkomst. Onder de schade valt, schade die u zelf heeft aangericht of schade die is veroorzaakt door een van uw medewerkers.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg afsluiten?

Uiteraard wordt u tot niets verplicht. Wel is het aan te raden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg af te sluiten. Enkele redenen waarom dit aanbevolen wordt, zijn:

 • Verplichtstelling door opdrachtgevers, zoals ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties;
 • Voorwaarde voor een lidmaatschap van een branche- of beroepsvereniging;
 • Algemene voorwaarden bieden vaak niet voldoende bescherming;
 • Professionals verzekeren hun vermogen tegen beroepsfouten.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor andere beroepen

Sommige beroepsgroepen geweigerd voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het kan voorkomen dat zzp’ers in de zorg worden geweigerd, wanneer zij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen. Het geldt niet alleen voor zzp’ers in de zorg dat het bij sommige verzekeraars lastig is om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook onder notarissen en advocaten is dit een vaker voorkomend probleem. Gelukkig blijven er voldoende verzekeraars over waar u als zzp’er in de zorg terecht kunt voor uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. CHEAPP weet altijd een verzekering te vinden, passend bij uw situatie.

Werkt u voor een bedrijf, waarvan u zelf niet de eigenaar bent? Dan hoeft u ook zelf niet de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar is uw werkgever hier verantwoordelijk voor. Informeer bij uw werkgever, waarvoor u verzekerd bent. Zo voorkomt u mogelijk verkeerde of onvoldoende dekkingen.

Vergelijk verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en verzekeraars

Het is verstandig om verschillende verzekeraars en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het geeft u een goed beeld van de verzekeraar die u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan aanbieden met de beste dekking tegen de laagste prijs. Er zijn verschillende factoren die de hoogte van de premie van een beroepsaansprakelijkheids- verzekering in de zorg bepalen. Denk bijvoorbeeld aan uw omzet, een mogelijke collectiviteitskorting en de hoogte van uw eigen risico. Wilt u deze puzzeltocht liever uit handen geven? De verzekeringsspecialisten van CHEAPP staan graag voor u klaar en komen met een verzekering die het beste bij uw situatie past. Neem vrijblijvend contact op via: 0168-327281 of via ons contactformulier.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice