Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Op zoek naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in uw branche? Als ZZP’er of MKB’er geniet u van de ultieme vrijheid van het eigen baas zijn. Tegelijkertijd bent u door uw positie helaas ook extra kwetsbaar voor juridische conflicten. Want wat als een klant u aanklaagt wegens het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie? Of als u onopzettelijk intellectuele eigendomsrechten schendt? Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade, in tegenstelling tot een reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hierbij wordt namelijk de (materiële) schade gedekt die door de ondernemer of zijn/haar werknemers worden veroorzaakt.

 • Dekking tegen aansprakelijkheid voor verkeerd advies en beroepsfouten
 • Voorkom hoge kosten bij schadeclaims
 • Dekking afgestemd op administratieve en juridische beroepen
 
Daphne Verzekeringsspecialist
Bereken uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering v.a. € 25,- per maand
arrow

Voordelen Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

 • Verzekeren vanaf €25,- per maand
 • Verzekerd tegen vermogensschade als gevolg van verkeerde adviezen
 • Vergoeding van juridische kosten van (eventueel) verweer
 • Keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • Snelle, gratis opzegservice

 

Zo wordt uw premie berekend

 • Ingangsdatum premie
 • Beroepsactiviteit door u beoefend
 • Verwachte omzet (exclusief BTW)
 • Opleidingsniveau van directeuren, vennoten en/of bestuurders van de onderneming waar u voor werkt.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een zakelijke verzekering die schade dekt die veroorzaakt wordt door fouten tijdens uw werkzaamheden. Het kan namelijk altijd gebeuren dat u een verkeerde inschatting maakt en op basis hiervan een foutief advies geeft. Daarnaast dekt een BAV ook tegen onzorgvuldigheden, verzuim en andere fouten. Wat belangrijk is, is dat dit type verzekering in veel gevallen de immateriële schade dekt, in tegenstelling tot een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering, of BAV, van CHEAPP biedt dekking tegen aanspraken. Als u als accountant, architect, belastingadviseur of makelaar foutieve werkzaamheden of adviezen uitvoert, kunt u daar aansprakelijk voor worden gesteld. Foutieve werkzaamheden kunnen onder andere onjuist advies, onzorgvuldigheden, verzuim of andere fouten zijn. Het zijn maar enkele voorbeelden, maar feit is dat een juridische claim niet alleen uw reputatie, maar ook de continuïteit van uw omgeving in gevaar brengt. Een klein vergissing kan hierin immers leiden tot grote financiële schade. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekkingen

Als ondernemer bent u uiteraard erg zorgvuldig in uw werkzaamheden. Immers wilt u altijd de continuïteit van uw onderneming waarborgen. Toch zijn fouten niet altijd te vermijden. Zelfs kleine vergissingen kunnen grote financiële gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om uw eigen onderneming te beschermen tegen schadeclaims door beroepsfouten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP helpt u hierbij. Daardoor kunt u zich volledig focussen op uw ondernemingsactiviteiten, met een veilig gevoel dat uw beschermd bent tegen aansprakelijkheid.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP bent u onder andere verzekerd voor:

 • Nataligheid: dekking tegen verkeerd of foutief gegeven advies of gemaakt fouten tijden werkzaamheden
 • Wettelijke dekking wegens schending van privacy of inbreuk op geheimhoudingsplicht
 • Intellectuele eigendomsrechten: inbreuk op rechten van derden
 • Smaad en laster: dekking tegen verdediging en eventuele schadevergoedingen wanneer u wordt beschuldigd iemand goede naam of eer te hebben aangetast.
 • Eigen risico: verdedigingskosten zoals proceskosten, juridische bijstand kosten en kosten in verband met schadeclaims

Vergelijk met behulp van de berekeningsmodule onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zowel ZZP’ers en MKB’ers en sluit uw verzekering direct online af. Hierbij geven wij u binnen enkele klikken een helder overzicht met bedrijfsverzekeringen van bekende verzekeraars inclusief de premie die u betaalt. Zo kunt u binnen no-time uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en indien gewenst direct afsluiten. En u zult verrast zijn over de scherpe premies die wij u als onafhankelijke verzekeringsadviseur kunnen bieden.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kost is afhankelijk van veel verschillende factoren: Wat voor beroep oefent u uit? Hoeveel medewerkers heeft uw organisatie? Wat wilt u precies verzekeren? Het verschilt dus ontzettend per situatie, maar bij Cheapp vindt u altijd de scherpste prijs voor de beste dekking. U vindt al een BAV vanaf €25,- per maand.

 

 

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Waar dient een beroepsaansprakelijkheidsverzekering eigenlijk voor? Door de veranderingen in economische tendensen (zoals bijvoorbeeld de toename van het aantal juridische procedures) loopt u als ZZP’er of als MKB’er steeds meer risico bij het uitoefenen van uw beroep. Als beoefenaar van een vrij beroep loopt u het risico dat u anderen schade toebrengt. Geeft u bijvoorbeeld een verkeerd advies en lijdt uw klant daardoor financiële schade, dan is dat zogenaamde ‘zuivere vermogensschade’. Dit kan in sommige gevallen hoge schadeclaims, reputatieschade of juridische kosten met zich meebrengen. Deze schadepost wordt niet vergoed door een reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van CHEAPP dekt u zich wél in tegen de financiële gevolgen van eventuele claims door fouten in uw werk.

Voor wie is een BAV bedoeld?

Een BAV is in principe nooit verplicht. Echter, het is in heel veel gevallen wel meer dan raadzaam om er een af te sluiten. Een BAV is in essentie een verzekering voor MKB’ers en ZZP’ers en wordt met name in de dienstverlening als een must gezien. Omdat geen enkel beroep hetzelfde is, vindt u bij Cheapp speciaal afgestemde BAV’s voor verschillende beroepsgroepen. Wij bieden onder andere voor de volgende beroepen een op maat samengestelde beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

 

Een andere reden voor het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan zijn dat uw opdrachtgever dit verplicht stellen. Wanneer u bijvoorbeeld als adviseur door de overheid ingehuurd wordt,  kan het zijn dat de overheid deze verzekering verplicht stelt. Naast overheden (of andere opdrachtgevers) kan het ook voorkomen dat uw branche- of beroepsvereniging een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als voorwaarde voor lidmaatschap stelt.

Wanneer een opdrachtgever en een opdrachtnemer tot een overeenkomst komen, bieden de algemene voorwaarden niet altijd voldoende bescherming. Beide algemene voorwaarden moeten aan allerlei eisen voldoen. Zelfs dan kan het voorkomen dat het onvoldoende bescherming biedt, die u en uw onderneming met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wel heeft. Tot slot kan de verzekering ten goede komen aan de professionele uitstraling van uw onderneming.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice

Klanten vertellen over Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Bekijk alle beoordelingen
Gemiddeld beoordeeld met een 9.2 uit 10 door 87 klanten
10

3 Auto`s onlangs verzekerd bij Cheapp en is buitengewoon accuraat en snel verlopen. Wij zijn super tevreden en komen in...

AirMetric BV

Nederweert
10

Dapnne van de klantenservice reageerde snel en adequaat op mijn vragen. Belde terug op het tijdstip dat ik aangaf, en...

Sander

Haarlem
10

Snel en goed

Yusun

Leiden
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Beroepsaansprakelijkheidsverzekering