Cyberverzekering: beschermt uw bedrijf tegen cyberrisico’s die op de loer liggen

Een kledingwinkel met een gehackte kassa, een architectenbureau waarvan de tekeningen worden gestolen of een ziekenhuis waarvan de patiëntendossier openbaar zijn gemaakt. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. CHEAPP helpt u graag om u te verzekeren tegen een hack of datalek, met het stilvallen van uw bedrijfsactiviteiten als gevolg. Heeft u toch de pech dat u met cybercriminaliteit te maken krijgt? Dan is het prettig om te weten dat u goed bent verzekerd tegen de gevolgen ervan.

 
Daphne Verzekeringsspecialist
Bereken uw cyberverzekering
arrow

Voordelen cyberverzekering

Het Cyberrisico vormt een groot bedrijfsrisico voor ondernemers.  Ieder bedrijf kan te maken krijgen met cybercrime of een datalek, daarom is deze verzekering voor elk bedrijf belangrijk. Met de Cyberverzekering bent u goed verzekerd voor financiële schade via computers en internet.

Een cyberaanval of incident kan veel schade veroorzaken. Ook wanneer uw bedrijf schade aanricht aan derden door een cyberincident, bent u hier met deze verzekering voor verzekerd.

 

Cyberverzekering berekenen

De kosten van uw cyberverzekering worden onder andere berekend op basis van:

 • Jaaromzet
 • Aantal medewerkers
 • Type bedrijf

Wat is cyberverzekering?

Misschien bent u zich er niet van bewust, maar uw bedrijf loopt verschillende cyberrisico’s. Onder cyberrisico’s verstaan wij: alle ICT-risico’s die kunnen leiden tot financiële schade. Veelal worden deze risico’s veroorzaakt door menselijke fouten óf door cybercrime. Zo kan er een medewerker zijn die zonder dat hij/zij het door heeft, verkeerde software installeert op de computer. Ook kunnen cyberaanvallen worden uitgevoerd, zoals DDoS-aanvallen, ransomware en phising mail. Met een cyberverzekering bent u verzekerd tegen deze risico’s.

 

Voor wie is een cyberverzekering interessant?

Elk bedrijf kan vroeg of laat te maken krijgen met cybercrime. Daarom is een cyberverzekering voor ieder bedrijf interessant, groot of klein. Een hack of datalek is een situatie die geen enkel bedrijf wil meemaken. Dit is ook precies de reden dat opdrachtgevers steeds vaker hoge eisen stellen aan leveranciers als het gaat om een goede cyberbeveiliging.

Vooral sectoren, waarin veel wordt gewerkt met persoonsgegevens of digitale dienstverlening vormen een groter risico voor cybercrime. Bedrijven en branches, waaraan kan worden gedacht zijn:

 • Financiële en zakelijke dienstverlening
 • Groot- en detailhandel
 • Logistieke dienstverlening
 • Bedrijven binnen de medische sector

 

Wat is wel en wat is niet verzekerd?

Besluit u zich te verzekeren tegen cyberrisico’s, dan is het belangrijk om van te voren helder te hebben waar u wel en niet voor verzekerd bent. Dit hebben we voor u in een overzichtelijk schema weergegeven.

 

 

Wel verzekerd Niet verzekerd
Aansprakelijkheid voor schade bij anderen als gevolg van cybercriminaliteit. Inbreuk op patenten en diefstal van bedrijfsgeheimen.
 

Eigen schade, zoals de kosten die u moet maken om uw imago te herstellen of de kosten die u maakt voor gestolen data.

Aansprakelijkheid wanneer zaken niet goed zijn vastgelegd in een contract.
 

Omzetverlies die wordt veroorzaakt, omdat u bijvoorbeeld een langere tijd geen beschikking heeft tot het netwerk.

Verbeteringen of beveiligingen in het ICT-systeem.
 

Een logische reden, maar niet onbelangrijk om te vermelden, is schade door opzet.

Wat zijn de kosten van een cyberverzekering?

In de praktijk is vaak te zien dat bedrijven de premie van de cyberverzekering te hoog inschatten. Het is de
missie van de verzekeringsadviseurs van CHEAPP om ervoor te zorgen dat u de juiste verzekering vindt
tegen de juiste premie. Hierdoor kunt u er altijd vanuit gaan dat u niet te veel betaalt. De premie van een
cyberverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, te weten:

 • Uw omzet;
 • Het te verzekeren bedrag;
 • De branche, waarbinnen uw bedrijf gevestigd is;
 • De aanvullende dekkingen die u selecteert.

Waarschijnlijk bent u benieuwd naar de premie voor uw bedrijf? Dat begrijpen wij helemaal! Voor de exacte premie vragen wij u contact op te nemen met een van onze verzekeringsadviseurs via 0168-327281. U ontvangt een vrijblijvende offerte op maat.

 

CHEAPP staat voor u klaar

Onze verzekeringsadviseurs bieden u graag persoonlijk advies over een geschikte cyberverzekering. Samen met u kijken wij naar de risico’s die er voor uw bedrijf gelden, binnen uw branche en specifiek voor uw bedrijf. Daarna wordt besloten of het verstandig is om een cyberverzekering af te sluiten en welke verzekering het beste op uw situatie aansluit. Als onafhankelijke adviseur bent u bij CHEAPP gegarandeerd van de meest passende verzekering tegen de laagste prijs. Wij zijn niet gebonden aan één verzekeraar, maar vergelijken alle aanbieders die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over onze cyberverzekeringen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze verzekeringsadviseurs via: 0168-327281 of info@cheapp.nl

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice