Ongevallenverzekering ZZP

Bescherm uzelf, uw gezin of personeel met de ongevallenverzekering zzp.

Een ongeluk op de werkvloer zit in een klein hoekje. Een ongevallenverzekering zzp dekt schade die ontstaat tijdens een ongeluk. Hierbij kunt u denken aan: letsel, invaliditeit of overlijden. Er zijn verschillende verzekeringen die geschikt zijn voor zzp’ers. Dit maakt de keuze niet eenvoudiger. CHEAPP helpt u graag en zet de verschillende keuzes voor u op een rij. Wilt u het vinden van de juiste verzekering liever uit handen geven? Ook dan ben u bij CHEAPP aan het juiste adres.

 
Anita Verzekeringsspecialist
Bereken uw ongevallenverzekering zzp
arrow

Welke ongevallenverzekeringen voor zzp’ers zijn er?

Bent u zzp’er? Dan heeft u de keuze uit drie verschillende verzekeringen die u beschermen tegen schade door een ongeval. De verschillende verzekeringen zijn:

  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige ondernemers.
  • Een persoonlijke ongevallenverzekering voor uw privésituatie.
  • Een bedrijfsongevallenverzekering voor uw personeel.

Welke ongevallenverzekering voor zzp’ers sluit het beste aan bij uw situatie? Dat is natuurlijk mede afhankelijk van wat u wilt verzekeren. De specialisten van CHEAPP leggen u graag de verschillen tussen de verzekeringen uit.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers

Als zelfstandige ondernemer krijgt u bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering meestal geen uitkering van het UWV. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is daarom een belangrijke verzekering om te overwegen. Als u ziek wordt of een ongeval krijgt, ontvangt u via uw arbeidsongeschiktheidsverzekering een maandelijks bedrag en komt u niet zonder geld te zitten.

Wanneer keert de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers uit?
Bent u arbeidsongeschikt door een ziekte, zwangerschap of een ongeval. Dan keert de verzekering het eerste jaar 100% van uw bruto jaarinkomen uit en in de jaren daarna 80%.

Een persoonlijke ongevallenverzekering voor uw privésituatie

Verzekert u zich met een persoonlijke ongevallenverzekering, dan bent u verzekerd van een bedrag na een ongeval. Zo krijgt u een bepaald bedrag wanneer u blijvend invalide raakt en ontvangen uw nabestaanden een bedrag wanneer u overlijdt door een ongeval. Wist u dat u ongevallen binnenshuis kan verzekeren, maar ook buitenshuis. Bijvoorbeeld op het schoolplein, tijdens het sporten of in het verkeer. Natuurlijk is het ook mogelijk om het gehele gezin te verzekeren. Hierin is het geheel vrijblijvend wie u verzekert en tegen welk bedrag u verzekert. Bij een persoonlijke ongevallenverzekering heeft u geen eigen risico.

Wanneer keert de persoonlijke ongevallenverzekering voor uw privésituatie uit?
De verzekering vergoedt een vast bedrag of percentage bij blijvende invaliditeit aan uw hoofd, organen, armen en benen. Hierbij maakt het niet uit of het ongeval in huis of daarbuiten heeft plaatsgevonden.

Een bedrijfsongevallenverzekering voor uw personeel

Sommige mensen vergissen de afkorting zzp nog weleens met zelfstandige ondernemer. Bent u een zelfstandig ondernemer mét personeel? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor uw personeel. Een bedrijfsongevallenverzekering vergoedt ongevallen tijdens of onderweg naar het werk, die arbeidsongeschiktheid of overlijden als gevolg hebben.

Als werkgever kiest u zelf de hoogte van het bedrag dat uw medewerker ontvangt:

  • U baseert het bedrag op het salaris;
  • Of u kiest een vast bedrag.

Goed om te weten is dat een bedrijfsongevallenverzekering personeel in loondienst, uitzendkrachten én stagiairs dekking geeft. Het maakt hierbij niet uit wie het ongeval veroorzaakt.

Wanneer keert een bedrijfsongevallenverzekering voor uw personeel uit?
Een medewerker die arbeidsongeschikt is geworden, krijgt 12,5 tot 100% van het gemiddelde brutosalaris uitgekeerd. Dit percentage is afhankelijk van het aantal uur dat uw werknemer nog wel werkzaam kan zijn.

De verzekeringsspecialisten van CHEAPP helpen u graag

Vindt u het lastig om te bepalen welke verzekering het beste bij uw situatie aansluit? Geen probleem! De verzekeringsspecialisten van CHEAPP helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op via: 0168-327281 of via onze klantenservice. Wij gaan graag voor u op zoek naar de verzekering met de beste dekking voor uw situatie tegen de laagste premie.

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

  • eenvoudig vergelijken én afsluiten
  • een (forse) kostenbesparing
  • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
  • 24/7 vergelijken en afsluiten
  • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice