Overstappen van autoverzekering

Voordelig en goed afgestemd op huidige situatie.

Overstappen naar een andere autoverzekering is een activiteit die u in principe ieder jaar zou moeten ondernemen. Elk jaar uw autoverzekering vergelijken en regelmatig overstappen, zorgt ervoor dat u niet te veel betaalt en dat uw verzekering goed is afgestemd op uw huidige situatie. CHEAPP helpt u graag bij het vinden van de autoverzekering die het beste bij u past en neemt de overstap graag voor u uit handen.

Start hier direct:

Stap 1 van 3

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 
Daphne Verzekeringsspecialist
Bereken uw overstappen autoverzekering
arrow

Waarom zou ik overstappen van autoverzekering?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een overstap van autoverzekering interessant kan zijn. Misschien bent u bij een andere autoverzekeraar een stuk voordeliger uit, zijn de polisvoorwaarden beter of bent u in het bezit van een nieuwe auto? Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat er flink prijsverschil bestaat tussen verschillende autoverzekeringen met precies dezelfde dekking. Soms rekent de duurste verzekeraar wel drie keer zoveel als de goedkoopste. Regelmatig uw autoverzekering vergelijken loont!

Wanneer kan ik overstappen van autoverzekering?

Een autoverzekering is meestal een contract dat u aangaat voor een bepaalde periode. In de meeste gevallen betreft het een jaarcontract. Wilt u overstappen van autoverzekering? Dan kunt u de verzekering met inachtneming van een opzegtermijn, per contractvervaldatum beëindigen. De contactdatum staat op uw polisblad vermeld. Uw autoverzekering moet u schriftelijk opzeggen en het liefst aangetekend.

Voert de verzekeraar een premiestijging door of veranderen de voorwaarden in uw nadeel. Dan kunt u zonder opzegtermijn overstappen van autoverzekering. In dat geval is het noodzakelijk op korte termijn te reageren. Zeg uw oude verzekering nooit op voordat u een nieuwe verzekering heeft afgesloten. Wist u dat u ook bij de verkoop van uw auto tussentijds kunt overstappen van autoverzekering? U hoeft alleen een kopie van het vrijwaringsbewijs te overhandigen. De meeste verzekeraars zullen de voldane premie over de resterende periode terugbetalen en de polis beëindigen. Ook zijn er verzekeraars die de reeds voldane premie reserveren en in mindering brengen op de premie voor uw volgende auto.

Overstappen van autoverzekering? Neem uw dekking onder de loep!

Wanneer u besluit over te stappen van autoverzekering is het een goed moment om uw dekking onder de loep te nemen. Misschien past een andere dekking inmiddels wel beter bij uw auto. Wanneer u uw auto koopt is deze meer waard dan een aantal jaar later. Heeft u uw auto WA beperkt casco verzekerd, dan kan het voordeliger zijn om na een tijdje over te gaan op alleen een WA-verzekering. Lees meer over de verschillende vormen van uw auto verzekeren op onze autoverzekeringspagina. Hierin leggen we u graag uit welke dekking wanneer het beste bij u past.

Overstappen van autoverzekering in vier stappen:

Heeft u een passende autoverzekering gevonden. Dan is het tijd om de overstap in gang te zetten. De verzekeringsspecialisten van CHEAPP nemen dit graag voor u uit handen. Uiteraard kunt u de overstap ook zelf regelen. Hieronder leest u vier stappen die u moet doorlopen.

Stap 1: Check de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering
Zoals eerder aangegeven is een autoverzekering een contract met een opzegtermijn. Vaak heeft u na het afsluiten van uw verzekering een jaarcontract en is deze hierna maandelijks opzegbaar. Controleert u daarom eerst of uw autoverzekering al opzegbaar is.

Stap 2: Sluit een nieuwe autoverzekering af
Meld u aan bij uw nieuwe autoverzekering. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn van uw oude verzekering. Hiermee voorkomt u dat u met twee verzekeringen zit of juist zonder autoverzekering komt te zitten. In dat laatste geval mag u namelijk niet met de auto de openbare weg op.

Stap 3: Acceptatie van de nieuwe autoverzekering

Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, zal de nieuwe verzekeraar u enkele acceptatievragen stellen. Hierbij kunt u denken aan:

 • Is het voertuig sinds deze op naam van verzekerde staat, langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?
 • Is uw verzekering ooit opgezegd, geweigerd of zijn er beperkte voorwaarden gesteld?
 • Staan er bijzondere bepalingen vermeld op uw rijbewijs?
 • Heeft u een ongeldig of buitenlands rijbewijs?
 • Bent u ooit veroordeeld door een strafrechter?
 • Heeft u de laatste vijf jaar schade gehad?
 • Is de rijbevoegdheid u ooit ontzegd?

Op basis van uw antwoorden, zal uw aanvraag geaccepteerd of afgewezen worden.

Stap 4: Uw oude autoverzekering opzeggen
Is uw nieuwe autoverzekering geaccepteerd, dan kunt u uw oude autoverzekering opzeggen. Let op: doe dit pas wanneer u zeker weet dat u inderdaad een nieuwe autoverzekering heeft. Hiermee voorkomt u dat uw auto tijdelijk niet verzekerd is.

De overstap van de autoverzekering uit handen geven

Heeft u geen zin in de administratieve rompslomp? Geeft u liever de overstap van de autoverzekering uit handen? De verzekeringsspecialisten van CHEAPP staan graag voor u klaar en regelen de overgang van A tot Z. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak contact op via 0168-327281 of via ons contactformulier. Wij helpen u graag!

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice