Vrachtwagenverzekering

Vrachtwagenverzekering nodig? In veel gevallen zijn vrachtwagens een van de meest kostbare bezitten van een (transport)bedrijf. Vandaar dat het verzekeren van uw vrachtwagen van groot belang is. Net als bij een autoverzekering is het ook bij een vrachtwagenverzekering verplicht deze minimaal te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid. Op Cheapp.nl is het mogelijk om vrachtwagenverzekeringen te vergelijken en indien gewenst direct online af te sluiten. Zo krijgt u direct inzicht welke vrachtwagenverzekering het beste bij uw situatie past. Zoals eerder vermeld is het in Nederland verplicht uw vrachtauto minimaal WA te verzekeren. Door verzekeringen online én gratis te vergelijken, kunt u tot wel honderden euro’s besparen!

 
Freek Verzekeringsspecialist
Bereken uw vrachtwagenverzekering v.a. € 30,- per maand
arrow

Liever advies op maat? Vraag een offerte aan!

Voordelen Vrachtwagenverzekering:

 • Verzekeren vanaf €20,- per maand
 • Verzekerd tegen schade die aan uw vrachtwagen wordt veroorzaakt
 • Verzekerd tegen schade die u aanbrengt aan een ander voertuig
 • Keuze in gewenst betalingstermijn
 • Keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • Snelle, gratis opzegservice

Vrachtwagenverzekering vergelijken

Op zoek naar een voordelige vrachtwagenverzekering? Bekijk hiernaast welke soorten dekkingen het beste geschikt zijn voor uw situatie.

Vrachtwagenverzekering online afsluiten

Op dit moment zijn er ongeveer 100.000 vrachtwagens geregistreerd in Nederland. Maar vanaf wanneer is er sprake van een vrachtwagen? Wanneer het gewicht en laadvermogen van een voertuig minder is dan 3500 kilogram, hoeft er geen vrachtwagenverzekering te worden afgesloten, maar een bestelautoverzekering. Vanaf 3500 kilogram gewicht en laadvermogen wordt namelijk gesproken over een vrachtwagen. In de module aan de linkerkant kunt u de beste premie voor uw situatie berekenen. Een vrachtwagen kan voor bijvoorbeeld een transportbedrijf een erg waardevol bezit zijn. Daarom is het van groot belang om de juiste dekking te hebben. Met de goedkope vrachtwagenverzekering van Cheapp gaan u of uw chauffeurs goed verzekerd de autobaan op. Een ongeluk kan immers altijd gebeuren, zelf als u erg voorzichtig op de weg bent. Het is daarom goed om te weten dat u een vergoeding ontvangt als er schade aan uw vrachtwagen wordt veroorzaakt. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat u schade aan een ander voertuig veroorzaakt. De minimale dekking is de WA-dekking, waarmee u bent verzekerd voor eventuele schade die u aanbrengt aan een ander voertuig. Dit kan zowel materiele als lichamelijke schade zijn. WA is de goedkoopste manier om uzelf te verzekeren. Voor aanvullende dekkingen verwijzen we u graag door naar het tabblad De verzekering. Bij Cheapp bieden we u ook de mogelijkheid om een gewenste betalingstermijn voor uw vrachtwagenverzekering te kiezen. Zo kunt u kiezen tussen een maandelijkse betaling, per kwartaal, per halfjaar of per jaar.

Vrachtwagen verzekering berekenen

In Nederland is het verplicht uw vrachtwagen minimaal WA te verzekeren, die schade aan derder dekt. Bent u op zoek naar meer zekerheid? Geen probleem bij Cheapp.nl. De vrachtwagenverzekering is namelijk uit te breiden met een WA+ beperkt casco of een WA + volledig casco. Met de WA + beperkt cascoverzekering betaalt u weliswaar iets meer, maar uw vrachtauto is daarnaast wel verzekerd tegen schade als diefstal, storm of hagel, overstekend wild, brand etc. Het is goed voor te stellen dat u volledig verzekerd wilt zijn. Voor deze wens biedt de WA + volledig casco een uitkomst. Dit wordt ook wel all-risk genoemd. U bent met de WA + volledig casco uw vrachtwagen verzekeren tegen al de eerder genoemde schade. Daar komt bij dat u ook verzekerd bent tegen het slippen, botsen of omslaan van uw vrachtwagen. Zeker met slecht weer zijn dit zaken waar een vrachtwagenchauffeur risico in kan lopen.

De beste Dekking voor uw vrachtwagenverzekering

De dekking die het beste bij u past, is ook afhankelijk van de leeftijd en de waarde van uw vrachtwagen:

 • WA (ouder dan 10 jaar)
 • WA + beperkt Casco (ook wel WA plus) : 6 t/m 10 jaar
 • WA + volledig Casco  (ook wel All Risks) : 0 t/m 5 jaar

Execution Only

U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen

Daarom kiest u voor CHEAPP

 • eenvoudig vergelijken én afsluiten
 • een (forse) kostenbesparing
 • keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • telefonisch, persoonlijk advies snelle, gratis opzegservice

Vrachtwagenverzekering Vrachtwagenverzekering