ZZP verzekeringen

Als ZZP’er loopt u verschillende risico’s en bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de juiste verzekeringen. Voor deze ZZP verzekeringen moet u bij CHEAPP zijn. Wij begrijpen dat u als ZZP’er dagelijks risico’s loopt. Als ondernemer worden risico’s niet meer beschermd door een werkgever. In veel gevallen is het als ZZP’er niet nodig om alles te verzekeren. Echter is het verstandig om met een aantal verzekeringen rekening te houden. Daarom biedt CHEAPP een uitgebreid aanbod ZZP verzekeringen tegen de scherpste premie.

ZZP verzekeringen vergelijken

Zoals vermeld is het verstandig om een aantal verzekeringen als ZZP’er af te sluiten. Daarom biedt CHEAPP de mogelijkheid om online ZZP verzekeringen te vergelijken en direct af te sluiten. Als onafhankelijke verzekeringsadviseur kunt u bij ons verzekeringen van bekende verzekeraars eenvoudig met elkaar vergelijken en direct de premie berekenen. Handig én voordelig, want onze premie ligt gemiddeld 20% lager dan bij de verzekeraar zelf. Zo kiest u bij CHEAPP voor dezelfde betrouwbare service, maar dan tegen de laagste prijs.

Onmisbare verzekeringen voor ZZP’ers

Als ZZP’er bent u ondernemer en houdt u rekening met tal van verzekeringen, maar welke verzekeringen heeft u nu eigenlijk nodig? Uiteraard zijn in veel gevallen de volgende ZZP verzekeringen van toepassing:

Dit zijn redelijk standaard verzekeringen die worden geadviseerd bij ondernemingen met een eigen bedrijfswagen(park), bedrijfspand en bijbehorende inventaris. Als verzekeringsadviseur hebben we een aantal onmisbare verzekeringen voor ZZP’ers op een rij gezet. Uw aansprakelijkheidsverzekering als ZZP’er is de primaire verzekering die geadviseerd wordt. Deze is opgedeeld in twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP bent u als ZZP’er gedekt tegen schade die u (of uw bedrijf) aanricht aan anderen. Afgezien van uw situatie, heeft u de keuze tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het grote verschil is dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering materiële en letselschade (aan personen en zaken) vergoed, die door uzelf als ZZP’er of door uw werknemers wordt veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan is een kop koffie over een laptopt of een struikelende klant door uw toedoen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de vermogensschade die door toedoen van u als ZZP’er wordt veroorzaakt.  Een voorbeeld hiervan is forse financiële schade door een foutief advies.  Beide zijn schades die je als ZZP’er liever niet wilt dragen. Het voordeel is dat beide aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers niet heel kostbaar zijn.

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering ZZP zijn relatief laag, afgezet tegen de risico’s die u als ZZP’er loopt. CHEAPP vergelijkt alle aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers, zodat u altijd de juiste verzekering afsluit voor uw situatie.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Voor een zelfstandig ondernemer is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. Deze verzekering wordt ook weleens de met term zakelijke aansprakelijkheidsverzekering aangeduid. De verzekering dekt de schade die u of een van uw werknemers veroorzaken aan anderen. Dit geldt voor zowel schade aan personen als aan goederen of spullen. Let op: een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsongeval, fouten bij het uitvoeren van werkzaamheden of een gebrekkig product dat u verkoopt. De eventuele financiële gevolgen die deze schade met zich meebrengen, worden gedekt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk via onderstaande button direct bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’er en sluit direct online af.

Wat is verzekerd?

  • Schade die aan personen of zaken is toegebracht door u of uw medewerkers. Dit kan schade zijn die aan derden wordt toegebracht, maar ook schade die werknemers onderling aanrichten
  • Schade door plotseling vrijkomen van milieugevaarlijke stoffen

Wat is niet verzekerd?

  • Geleidelijke milieuschade
  • Schade die niet aan personen of zaken zijn toegebracht
  • Schade aan goederen die het bedrijf onder zicht heeft (bijvoorbeeld gebruiken, vervoeren, bewaren, lenen, huren, bewerken)
  • Schade door motorrij- of luchtvaartuigen
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringv.a.
€ 8,-
p/m

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

In tegenstelling tot een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, gaat het niet om schade aan fysieke eigendommen, maar om beroepsfouten. Wanneer u een adviserend beroep uitoefent, kan een verkeerd advies of besluit verregaande gevolgen hebben. Deze kostbare vergissingen kunnen miljoenen euro’s kosten en hier kunt u als ZZP’er aansprakelijk voor worden gesteld. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u dit soort risico’s afdekken. Bent u werkzaam als advocaat, accountant of heeft u als ZZP’er een ander adviserend beroep? Vergelijk via onderstaande button direct beroepsaansprakelijkheids-verzekeringen voor ZZP’er en sluit direct online af.

Wat is verzekerd?

  • Schade voorzaakt door foutief advies, nataligheden, verzuimen, vergissingen etc.
  • Kosten bij gerechtelijke betwisting, bijvoorbeeld verweerkosten, tuchtrecht procedure kosten, civielrechtelijke procedure kosten etc.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringv.a.
€ 25,-
p/m

 

Bovenstaande verzekeringen zijn van toepassing op de aansprakelijkheid als ZZP’er. Niet alleen aansprakelijkheid brengt risico’s met zich mee. Onderstaande verzekeringen kunnen ook van toepassing zijn op u als ZZP’er.

 

Rechtsbijstandverzekering ZZP

Als ZZP’er kan het voorkomen dat u in een juridisch conflict verwikkeld raakt. In dat geval is professionele ondersteuning gewenst. In veel gevallen komt het voor dat de klant niet betaalt, wat ertoe leidt dat u juridische hulp (incasso) moet inschakelen. Het kan ook voorkomen dat de klant ontevreden is over de geleverde werkzaamheden of adviezen. Daarnaast kan een leverancier zijn afspraken niet nakomen. In geval van eventuele advocaatkosten, proceskosten of deurwaarderskosten dekt een zakelijke rechtsbijstandverzekering de kosten. Let op: een privé rechtsbijstandverzekering geeft geen enkele dekking. Vergelijk via onderstaande button direct rechtsbijstandverzekeringen voor ZZP’ers en sluit direct online af.

Rechtsbijstandverzekering zakelijkv.a.
€ 20,-
p/m

 

Inventaris- en Goederenverzekering voor ZZP’ers

Als ZZP’er heeft u te maken met gereedschappen, computers, inventaris en aangekochte voorraden. Deze zijn per definitie niet verzekerd met privé-verzekeringen. Hiervoor geldt een inventaris en goederenverzekering. Hiermee worden al je inventaris en voorraden verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, storm of water.

Let op: draagbare gereedschappen of apparatuur zijn in veel gevallen niet meeverzekerd buiten uw bedrijfspand. Wanneer uw tablet of laptop schade lijdt bij een klant op locatie, wordt deze niet gedekt met de inventaris en goederenzekering.

Inventaris- en goederenverzekeringv.a.
€ 5,-
p/m

 

Verzuimverzekering ZZP

Een verzuimverzekering is een verzekering die dekking biedt voor het doorbetalen van loon van zieke medewerkers. Doordat u hier als ZZP’er niet mee te maken heeft, geldt er geen verzuimverzekering, maar de arbeidsongeschiktheidsverzekering geschikt.

 

Welke ZZP verzekering heb ik nodig?

Sinds kort is het zo dat een zzp’er zich verplicht moet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. De kosten van een zzp verzekering zijn verschillend. Zo kan een zzp’er kiezen voor een eigen risico van zes maanden, één jaar of twee jaar. Daarnaast valt vanaf een inkomen van 20.000 euro bruto de premie uit tussen de 120 en 220 euro bruto per maand. Het bedrag is overigens fiscaal aftrekbaar.

Wilt u meer informatie over onze zakelijke verzekeringen voor ZZP’ers of een afspraak maken met een van onze verzekeringsadviseurs? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee welke verzekeringen de risico’s voor u als ZZP’er zo goed mogelijk afdekken.